Air France stopt met vluchten vanaf Parijs Orly2 min leestijd

Paris Orly Zuid & West verleden tijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France stopt in 2026 met bijna alle vluchten vanaf Parijs Orly. De luchtvaartmaatschappij legt haar focus op het uitvoeren van vluchten vanaf de grootste luchthaven in Parijs, Parijs Charles de Gaulle. Dit doet de luchtvaartmaatschappij vanwege de opkomst van videoconferenties, de daling van het aantal binnenlandse zakenreizen en de groeiende verschuiving naar het spoor.

Air France stopt op Parijs Orly

Air France gebruikt in Parijs twee luchthavens. De meeste internationale en binnenlandse vluchten vertrekken vanuit Parijs Charles de Gaulle (CDG). Daarnaast gebruikt de luchtvaartmaatschappij ook de luchthaven Parijs Orly (ORY). De luchthavens liggen op ruim veertig kilometer van elkaar. Vroeger was er ook een Air France busservice tussen beide luchthavens, maar die is in 2020 opgeheven.

Air France zal vanaf de zomer van 2026 alle binnenlandse en internationale vluchten uitvoeren vanaf Parijs Charles de Gaulle. De enige Air France vluchten die zullen blijven bestaan vanuit Orly (ORY) zijn die naar Corsica.

Vanaf heden tot en met de zomer van 2026 blijft Air France de routes uitvoeren vanaf Orly naar Toulouse, Marseille en Nice. Daarnaast worden een aantal Franse overzeese gebieden aangevlogen vanaf deze luchthaven. Deze routes zal Air France in de toekomst uitvoeren vanaf Parijs Charles de Gaulle.

Nieuwe lounge op Paris Orly 3 geopend door Air France

Vlieg je vanaf Orly, dan kun je ook gebruik maken van de relatief nieuwe Air France lounge op deze luchthaven. Voor de internationale lounge ORY3 betaal je 75 euro of 15.000 Flying Blue miles. Wil je de Schengenlounge ORY2 bezoeken, dan betaal je daar 30 euro of 6.000 Flying Blue miles voor. Heb je een Flying Blue Gold, Platinum of Ultimate status, dan krijg je kosteloos toegang tot de lounges. De lounges kun je ook gratis bezoeken als je een Skyteam Elite Plus status hebt.

Dochterluchtvaartmaatschappij Transavia blijft wel actief op de luchthaven. Hierdoor blijft de capaciteit van de luchtvaartgroep naar Toulouse, Marseille en Nice op 90% van het huidige niveau.

Afbeeldingen ©ParijsOrly/AirFrance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *