Busservice Air France tussen Paris Orly en Paris Charles de Gaulle opgeheven2 min leestijd

Busservice Paris Orly en Paris Charles de Gaulle opgeheven

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Parijs kent verschillende luchthavens. Twee grote luchthavens zijn Parijs Charles de Gaulle (CDG) en Parijs Orly (ORY). De luchthavens liggen op ongeveer 40 tot 50 km afstand van elkaar. Op een rustig moment kost het je een halfuur reistijd vanaf de ene kant van de luchthaven naar de andere kant. Er zijn verschillende services die je gemakkelijk van de ene naar de andere kant van Parijs brengen om een andere vlucht te halen. Onder andere Air France heeft voor haar reizigers een speciale busservice tussen Paris Orly en Paris Charles de Gaulle. Echter deze busservice van Air France is opgeheven.

Le Bus Direct

Tussen Paris Charles de Gaulle en Paris Orly was er dus een speciale busservice voor reizigers vliegend met Air France. Deze busservice werd uitgevoerd door het bedrijf ‘Le Bus Direct. Het bedrijf zorgde voor verschillende verbindingen. Waaronder een directe busverbinding tussen de twee luchthavens om zo transfer passagiers een gemakkelijke optie te bieden om hun aansluitende vlucht te halen. Voor Flying Blue Elite Plus leden was deze service gratis. Andere reizigers konden gebruik maken van deze busservice tegen betaling.  Air France heeft echter de stekker uit deze busservice tussen Paris Orly en Paris Charles de Gaulle getrokken. Althans, de busservice heeft zichzelf opgeheven, omdat het bedrijf die de service verzorgde failliet is geraakt.

Busservice Paris Orly en Paris Charles de Gaulle opgeheven

Compensatie?

Had je een vlucht geboekt met een overstap tussen de twee luchthavens, dan moet je voortaan voor je eigen transfer zorgen. Je reis van de ene naar de andere luchthaven met de RER (metro) of taxi is voortaan op eigen kosten. Is het lastiger geworden om je vlucht nu te halen, omdat een reis met de metro langer duurt, dan kun je gratis je vlucht omboeken voor een betere verbinding tussen de twee luchthavens in Parijs. Je kunt ook om een voucher vragen voor je gehele vlucht. Verder is er geen compensatie voor de te maken kosten. Of Air France in de toekomst met een nieuwe busservice tussen Paris Charles de Gaulle en Paris Orly komt is onduidelijk. Voor nu zal het ook een gemakkelijke besparing zijn.

Bron & Beeldmateriaal: Air France en Le Bus Direct

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *