Schiphol verwerkte in september bijna 5,8 miljoen passagiers1 min leestijd

Schiphol exterieur terminal

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchthaven Amsterdam Airport Schiphol verwerkte in september van dit jaar bijna 5,8 miljoen passagiers. Vergeleken met september 2022 is dat een toename van elf procent. In augustus verwerkte de luchthaven ruim zes miljoen passagiers.

Bijna 5,8 miljoen passagiers via Schiphol

In september 2023 reisden er 5.777.367 passagiers via Schiphol. Daarvan reisde er bijna 3,7 miljoen direct van of naar de luchthaven. De overige 2,1 miljoen passagiers maakte gebruik van een overstap. Deze worden echter wel twee keer geteld, namelijk als passagier bij aankomst en als passagier bij vertrek.

De bestemmingen in Europa waren het meest in trek. 4,1 miljoen passagiers gingen of kwamen van een bestemming in dit continent. De meeste reizigers gingen naar Spanje, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Schiphol exterieur Terminal september passagiers

Afgelopen maand waren er tien procent meer vluchten dan in 2022. 33.334 vluchten gingen van en naar Europese bestemmingen en 7.291 naar intercontinentale bestemmingen.

Het aantal volledige vrachtvluchten had echter wel last van een daling ten opzichte van vorig jaar. Dit daalde met 9%. Afgelopen maand waren er 1.291 vrachtvluchten met een vervoerd volume van 117.325 ton.

Alle cijfers zijn te vinden op de website van de luchthaven. In het aantal passagiers zijn ook niet-betalende reizigers, baby’s en crew meegerekend.

Afbeeldingen ©Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *