Ook ruim 6 miljoen passagiers op Schiphol in augustus1 min leestijd

schiphol vertrekhal

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchthaven Schiphol verwerkte in ook in de maand augustus van dit jaar ruim 6 miljoen passagiers. Dit is opnieuw een mooie stijging vergeleken met 12 maanden geleden toen de luchthaven nog 5,3 miljoen passagiers verwerkte. Ook in de maand juli van dit jaar verwerkte Schiphol ruim 6 miljoen passagiers.

Weer ruim 6 miljoen passagiers via Schiphol

Schiphol verwerkte in de maand augustus van dit jaar in totaal 6.053.641 passagiers en dat is een stijging van maar liefst 13% in vergelijking met augustus 2022. Ook in vergelijking tot voorgaande maanden is er deze keer een stijging te zien. Het aantal vluchtbewegingen steeg in augustus met maar liefst 10,2% in vergelijking met 12 maanden geleden. Ook is er in het goederenvervoer dit keer een stijging te zien van 5,8%. Het vervoerde tonnage vracht is ten opzicht van augusutus 2022 gedaald, van 116.876 naar 110.126. We zitten met deze cijfers weer zowat op het niveau van 2019. Een recordmaand is echter nog niet gehaald.

Schiphol
Schiphol verwerkte in augustus van dit jaar wederom ruim 6 miljoen passagiers. (Foto: InsideFlyer – Marco)

Alle cijfers kun je bekijken op de website van Schiphol. In het aantal passagiers worden niet-betalende reizigers, baby’s en crew overigens ook meegerekend. De internationale telwijze van luchtvaartverkeer telt overstappende passagiers zowel bij aankomst als bij vertrek.

Goed verloop van de zomer

Net als in juli heeft Schiphol dus ook in de maand augustus weer meer dan 6 miljoen passagiers verwerkt. Dat is opnieuw een mooie stijging vergeleken met 12 maanden geleden. In tegenstelling tot vorige zomer ging het op Schiphol dit keer allemaal goed. Mensen stonden niet lang in de wachtrij bij de veiligheidscontrole en waren er geen problemen bij de bagageafhandeling. We kunnen dus concluderen dat alles goed is verlopen.

Uitgelichte afbeelding: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *