Meer dan 6 miljoen passagiers vía Schiphol in juli1 min leestijd

schiphol vertrekhal

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchthaven Schiphol verwerkte in juli dit jaar ruim 6 miljoen passagiers. Dit is alweer een mooie stijging vergeleken met 12 maanden geleden toen de luchthaven nog net gen 5,2 miljoen passagiers verwerkte. In juni was er op luchthaven Schiphol ook al sprake van een mooie stijging in het aantal passagiers.

Ruim 6 miljoen passagiers via Schiphol

Schiphol verwerkte afgelopen maand in totaal 6.009.458 passagiers en dat is een stijging van maar liefst 16% in vergelijking met juli 2022. Ook in vergelijking tot voorgaande maanden is er deze keer een stijging te zien. Het aantal vluchtbewegingen steeg in juli met maar liefst 13,8% in vergelijking met 12 maanden geleden. Ook is er in het goederenvervoer dit keer een stijging te zien van 5,5%. Het vervoerde tonnage vracht is ten opzicht van juli 2022 gedaald, van 120.131 naar 113.536. We zitten met deze cijfers weer zowat op het niveau van 2019. Een recordmaand is echter nog niet gehaald.

Flying Blue Promo Rewards Augustus 2023
Luchthaven Schiphol verwerkte in juli ruim 6 miljoen passagiers. (Foto: InsideFlyer – Marco)

Alle cijfers kun je bekijken op de website van Schiphol. In het aantal passagiers worden niet-betalende reizigers, baby’s en crew overigens ook meegerekend. De internationale telwijze van luchtvaartverkeer telt overstappende passagiers zowel bij aankomst als bij vertrek.

Alles verloopt vlekkeloos

Natuurlijk is het goed om te zien dat Schiphol in juli 2023 ruim 6 miljoen passagiers heeft verwerkt. Dat is wederom een fantastische stijging vergeleken met 12 maanden geleden. In tegenstelling tot vorige zomer gaat het op Schiphol nu goed. Mensen staan niet lang in de wachtrij bij de veiligheidscontrole en ook zijn er tot op heden geen problemen bij de bagageafhandeling. Nu de zomervakantie bijna ten einde is kunnen we zeggen dat alles vlekkeloos is verlopen.

Uitgelichte afbeelding: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *