Tot nu toe geen lange rijen tijdens zomerdrukte op Schiphol1 min leestijd

Schiphol security

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Alhoewel het deze laatste weekenden erg druk was op Schiphol had de luchthaven in tegenstelling tot vorig jaar geen last van lange rijen. Vorige zomer ontstond er chaos op Schiphol nadat naast de lange wachtrijen bij de veiligheidscontrole er ook nog problemen ontstonden bij de bagageafhandeling.

Geen lange rijen op Schiphol

De afgelopen weekenden was het erg druk op Schiphol aangezien veel mensen op reis gaan. Gelukkig konden reizigers dit keer snel door de veiligheids- en paspoortcontrole. Van lange rijen is er dit jaar tot nu toe nog geen sprake. Volgens een woordvoerder van Schiphol loopt alles goed door. “Mensen kunnen lekeer op reis”, aldus deze woordvoerder. Dat was vorig jaar wel anders toen er nog rijen tot ver buiten de terminal ontstonden. Ook waren er toen problemen door dat het bagagepersoneel het werk neerlegde. Daar is deze zomer tot nu toe gelukkig geen sprake van.

Centrale Security op Schiphol (Bron: Schiphol)
Tot nu toe staan er geen lange rijen bij de veiligheidscontrole. (Bron: Schiphol)

Eerder dit jaar voldeed de luchthaven al aan een doelstelling om voldoende personeel in te zetten. De luchthaven laat weten dat reizigers nu binnen 5 tot 10 minuten door de veiligheidscontrole zijn.

Verwachte problemen

Dat tot nu toe alles zonder problemen verloopt wil nog niet zeggen dat er later deze zomer ook nog chaos kan ontstaan. Zo waarschuwde FNV Luchtvaart dit weekend nog in het AD dat de problemen op Schiphol nog niet structureel zijn opgelost. Doordat het bagagepersoneel nod niet tevreden zou zijn over de arbeidsomstandigheden zouden er later deze zomer nog problemen kunnen ontstaan. Schiphol laat echter weten dat alles goed zou verlopen maar geeft wel aan dat de mogelijkheid aanwezig is dat mensen door de zomerdrukte langer op hun koffer moeten wachten.

Uitgelichte afbeelding: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *