Schiphol haalt doelstelling om nieuwe beveiligers aan te nemen1 min leestijd

beveiliging Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Om de drukte in de zomermaanden aan te kunnen is Schiphol op dit moment bezig met een screening van meer dan duizend potentiële nieuwe beveiligers. Hiermee wil Schiphol de chaos die vorige zomer ontstond voorkomen.

Aannemen nieuwe beveiligers Schiphol

Dat Schiphol deze doelstelling heeft behaald wil nog niet zeggen dat de luchthaven deze zomer probleemloos kan functioneren. Dit liet de minister van Infrastructuur en Waterstaat eerder deze week weten. Volgens Harbers is het belangrijk dat het aantal vluchten aansluit bij het aantal beveiligers dat op dat moment aanwezig is. De minister laat weten dat de luchthaven eventuele beperkingen in de capaciteit op tijd moet melden. ‘Zo komen luchtvaartmaatschappijen niet met vertragingen en annuleringen te zitten’, legt de minister uit. Schiphol heeft in ieder geval nog geen besluit genomen over de capaciteit in de zomermaanden.

beveiliging Schiphol
Schiphol heef de doelstelling gehaald om dit voor jaar ten minste 850 nieuwe beveiligers aan te nemen. (Foto: Schiphol)

Er is nog niets bekend over de werving van medewerkers voor het afhandelen van bagage. Deze mensen lagen vorige zomer namelijk het werk neer door zeer lage lonen en zware werkomstandigheden. Verschillende vakbonden hebben eerder dit jaar al gewaarschuwd dat er ook deze zomer weer problemen kunnen voorkomen. Echter hebben de vakbonden samen met Schiphol al wel in april overleg gevoerd voor betere lonen en werkomstandigheden. Sinds 1 mei zijn de arbeidsvoorwaarden trouwens ook al aangescherpt. Tot nu toe zijn er dit jaar nog geen grote problemen opgetreden op Schiphol. Transavia heeft echter al wel een aantal vluchten moeten schrappen maar dit kwam door een tekort aan toestellen.

Uitgelichte afbeelding: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *