Acties dreigen bij grondpersoneel van KLM1 min leestijd

Flying Blue Promo Rewards Juni 2023

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Aangezien de onderhandelingen tussen KLM en de vakbonden FNV en CNV zijn vastgelopen, dreigt nu het grondpersoneel van KLM met acties te komen. Een aantal jaren geleden kondigde ook al het cabinepersoneel stakingen aan nadat er met de vakbonden geen akkoord was gekomen.

Acties dreigen bij grondpersoneel KLM

KLM komt samen met vakbonden FVN en CNV niet tot een akkoord omtrent het salaris van het grondpersoneel. De maatschappij wil namelijk geen hoger salaris betalen. Zelfs na maar liefst 15 onderhandelingspogingen is er nog steeds geen akkoord gekomen tussen de partijen. Nu wil het grondpersoneel met hardere middelen komen door acties te gaan voeren. De CAO van de 15.000 medewerkers op de grond is op 1 maart 2023 verlopen. Na het verlopen van deze CAO moet er natuurlijk wel een nieuwe voor in de plaats komen. Maar daar lijkt het vooralsnog niet van te komen.

KLM Cityhopper Embraer E175
Na de mislukte onderhandelingen dreigen de bonden nu met acties te komen. (Bron: KLM)

KLM wil hun medewerkers op de grond een salarisverhoging van slechts 7,5% over een periode van twee jaar geven. Daar zijn de bonden het dus niet mee eens. Volgens hen is er dan namelijk geen sprake van waardering. Een woordvoerder van vakbond CNV legt uit dat er bij het grondpersoneel vooral sprake is van onvrede, een hoge werkdruk en een groot ziekteverzuim. “KLM moet echt met een fatsoenlijk loon komen aangezien de werknemers dit nieuwe loon nooit zullen accepteren”, legt Souleiman Amallah van CNV Vakmensen uit. De bonden gaan nu kijken wat er nog mogelijk is maar sluiten acties niet uit.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Marco

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *