Ook meer Nederlanders op luchthaven Münster-Osnabrück2 min leestijd

Münster/Osnabrück, Passagiers

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het aantal Nederlanders dat gebruik maakt van de Duitse luchthaven Münster-Osnabrück is de laatste jaren in snel tempo gegroeid. Eerder deze maand schreven we ook al over de Duitse luchthaven van Weeze die dit jaar al meer Nederlanders aantrok.

Meer Nederlanders via Münster-Osnabrück

De luchthaven van Münster-Osnabrück ligt net als de luchthaven van Weeze niet ver van de grens met Nederland. Daarom was deze luchthaven al in trek bij Nederlanders. Nu ziet de luchthaven het aantal Nederlanders de laatste jaren snel toenemen. Vorig jaar kwam dit door de chaos die op luchthaven Schiphol ontstond nadat de medewerkers daar het werk neerlegden. Maar ook dit jaar is de luchthaven van Münster-Osnabrück in trek bij Nederlanders. Dat is ook niet zo gek want deze luchthaven ligt op slechts een uur rijden vanaf Enschede. Marketingdirecteur Detlef Döbberthin noemde de Duitse luchthaven vorig jaar in een gesprek met RTV Oost de oostelijke luchthaven van Nederland.

Luchthaven Münster/Osnabrück
Naast Weeze vertrekken er ook meer Nederlanders vanaf de luchthaven van Münster-Osnabrück (Foto: Luchthaven Münster-Osnabrück)

Alhoewel Münster-Osnabrück vorig jaar nog geen miljoen passagiers verwerkte, stijgt het aantal sterk. Met name Nederlanders die vorig jaar Schiphol vermeden komen ook nu terug. Vanaf Münster-Osnabrück vliegen vooral veel low-cost en chartermaatschappijen naar populaire zonbestemmingen in Zuid-Europa. Dat is voor de luchthaven een mooie kans om zich te gaan richten op de Nederlandse markt. Naast de website die ondertussen ook in het Nederlands is, richt de luchthaven zich nu ook op Nederlandse reisbureaus om zo meer reizigers aan te trekken. Op dit moment is ongeveer 10% van het aantal reizigers afkomstig uit Nederland. De luchthaven wil dit aantal de komende jaren verdubbelen.

Bereikbaarheid

De luchthaven is trouwens sinds een paar jaar ook beter te bereiken met het openbaar vervoer vanuit Nederland. Vanuit Hengelo reis je met de regionale trein naar station Ibbenbüren vanwaar je per bus of taxi naar de luchthaven reist.

Uitgelichte afbeelding: Luchthaven Münster-Osnabrück

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *