Schiphol verwerkte in juni bijna 5,7 miljoen passagiers1 min leestijd

schiphol vertrekhal

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchthaven Schiphol verwerkte in juni dit jaar bijna 5,7 miljoen passagiers. Dit is wederom een mooie stijging vergeleken met 12 maanden geleden toen de luchthaven 5,2 miljoen passagiers verwerkte. In mei was er op luchthaven Schiphol ook al sprake van een mooie stijging in het aantal passagiers.

5,7 miljoen passagiers via Schiphol in juni

Schiphol verwerkte afgelopen maand in totaal 5.664,893 passagiers en dat is een stijging van maar liefst 8,3% in vergelijking met juni 2022. In vergelijking met voorgaande maanden bleef het aantal passagiers nagenoeg gelijk. Het aantal vluchtbewegingen steeg in juni met maar liefst 5,4% in vergelijking met 12 maanden geleden. Ook is er in het goederenvervoer dit keer een stijging te zien van 2,8%. Het vervoerde tonnage vracht is ten opzicht van juni 2022 gedaald, van 116.274 naar 112.994. We zitten met deze cijfers weer bijna op het niveau van 2019. Al is er wel nog meer groei nodig op weer op dit niveau te komen.

KLM Schiphol taxibot (Bron: KLM)
Schiphol verwerkte in de maand juni van dit jaar maar lieft 5,7 miljoen passagiers. (Foto: KLM)

Alle cijfers kun je bekijken op de website van Schiphol. In het aantal passagiers worden niet-betalende reizigers, baby’s en crew overigens ook meegerekend. De internationale telwijze van luchtvaartverkeer telt overstappende passagiers zowel bij aankomst als bij vertrek.

Geen lange rijen

Natuurlijk is het goed om te zien dat Schiphol in juni 2023 bijna 5,7 miljoen passagiers heeft verwerkt. Dat is weer een fantastische stijging vergeleken met 12 maanden geleden. In tegenstelling tot vorige zomer gaat het op Schiphol nu goed. Mensen staan niet lang in de wachtrij bij de veiligheidscontrole en ook zijn er tot op heden geen problemen bij de bagageafhandeling. Het is echter nog maar afwachten of Schiphol de rest van de zomermaanden zonder problemen door kan komen.

Uitgelichte afbeelding: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *