Delta komt volgend jaar zomer nog vaker naar Europa2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder deze week schreven we nog dat JetBlue haar aanwezigheid in Amsterdam uitbreidt. Maar ook Delta zet vanaf komende zomer in op meer en nieuwe verbindingen met Europa. Tegelijkertijd komt in Duitsland de verbinding van Düsseldorf met Atlanta helaas te vervallen.

Trans-Atlantische routes

Het Amerikaanse Delta Air Lines is een belangrijke speler op de trans-Atlantische markt. Afgelopen maanden was voor de SkyTeam maatschappij een ‘recordzomer’, met veel vluchten en een hoge bezettingsgraad. Maar ook de zomerperiode van 2024 moet een succes gaan worden als het aan Delta ligt. De airline kondigt deze week het ‘grootste trans-Atlantische vluchtschema ooit’ aan. Maar wat betekent dat dan?

In ieder geval komen er enkele nieuwe Europese routes bij. Dat zijn Napels (NAP), München (MUC) en het Ierse Shannon (SNN) vanuit New York (JFK), Zürich (ZRH) vanuit Atlanta (ATL) en Dublin (DUB) vanuit Minneapolis (MSP). Het is vooral interessant wat de ticketprijzen naar Shannon gaan doen omdat dit een relatief korte vlucht is.

Het blijft echter niet alleen bij nieuwe routes. Bestaande routes worden ook uitgebreid met extra vluchten. Dat geldt bijvoorbeeld voor de verbindingen Atlanta-Venetië (VCE) en Parijs (CDG)-Cincinnati (CVG)/Detroit (DTW). En vanuit New York komt Delta vaker naar Barcelona (BCN). Verder gaan de frequenties voor Detroit-Reykjavik (KEF) en Boston (BOS)-Athene (ATH) omhoog.

Delta in Duitsland

Delta Air Lines heeft ook een belangrijk aandeel in de verbinding van Duitsland met de Verenigde Staten. Op dit moment vliegt de maatschappij vanuit Atlanta non-stop naar vier Duitse bestemmingen. Naast Düsseldorf (DUS) zijn dat Frankfurt (FRA), Stuttgart (STR) en München (MUC). Vanuit New York (JFK) vliegt Delta ook naar Berlijn (BER). En vanuit Detroit is het ook mogelijk om naar Frankfurt en München te vliegen.

Een deel van die bestemmingen is seizoensgebonden,  dit betekent dat de route alleen in de zomer of winter wordt aangeboden. Düsseldorf is ook een seizoensbestemming. En dat is niet alleen voor Duitsers, maar ook voor Belgen en Nederlanders in de grensregio interessant. Helaas stopt Delta vanaf 7 mei 2024 met deze service. Dit blijkt uit een schemawijziging gepubliceerd door de website Aeroroutes. Initieel zou hierop een Boeing 767-300ER vliegen.

Benieuwd naar onze ervaringen met Delta Air Lines? Check dan bijvoorbeeld onze Delta Premium Select review in de Airbus A330-900neo (Amsterdam-New York JFK). Of lees over onze bevindingen met Premium Select in de Airbus A330-300 (Minneapolis-Amsterdam).

Bron foto’s: InsideFlyer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *