JetBlue vliegt nu ook van Amsterdam naar Boston (en viert dat met korting)2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf deze week is JetBlue gestart met een nieuwe verbinding tussen Amsterdam en Boston. Eerder zette de Amerikaanse maatschappij al een route tussen Amsterdam en New York JFK op. Deze trans-Atlantische vluchten worden uitgevoerd met de Airbus A321 Long Range die ook is verzien van de populaire Mint Suites cabine. JetBlue viert de nieuwe route tussen Amsterdam en Boston overigens met aantrekkelijke tarieven voor vliegtickets naar Boston.

JetBlue naar Amsterdam

Het Amerikaanse JetBlue vliegt al een tijdje tussen Amsterdam Airport Schiphol (AMS) en New York (JFK). Daar is deze week dus een verbinding met Boston Logan international Airport (BOS) bijgekomen. Voor beide bestemmingen gaat het om een dagelijkse vlucht. Het actuele vluchtschema voor beide routes is als volgt:

  • Amsterdam – Boston (B6 32) vertrekt om 11.35 uur en komt om 13.47 uur (lokale tijd) aan,
  • Boston – Amsterdam (B6 31) vertrekt om 22.13 uur (lokale tijd) en komt de volgende dag om 11.35 uur aan,
  • Amsterdam – New York JFK (B6 2289) vertrekt om 13.35 uur en komt om 16.20 uur (lokale tijd aan),
  • New York JFK – Amsterdam  (B6 2288) vertrekt om 19.50 uur (lokale tijd) en komt de volgende dag aan om 9.35 uur.

Op de non-stop route naar Boston is JetBlue concurrentie voor zowel Delta als KLM. De SkyTeam airlines vliegen tot tweemaal dagelijks naar Boston. Datzelfde geldt voor New York JFK, alleen daar vliegt KLM zelfs tot driemaal per dag op. De concurrentie die JetBlue levert op deze route kan op de langere termijn voor lagere ticketprijzen zorgen. Al is de capaciteit die de maatschappij op de trans-Atlantische markt toevoegt (nog) relatief klein.

Toestel van JetBlue

JetBlue vliegtickets naar Boston

Met de introductie van de nieuwe route naar Boston heeft JetBlue ook Interessante ticketprijzen op dit moment. Het introductietarief voor een retourvlucht start bij € 399 voor Core-stoelen (Economy Class) en € 1.599 voor Mint Suite (Business Class). Er zijn zelfs tickets te vinden vanaf € 394 in november. Je boekt dan het Blue Basic tarief, hierbij is enkel handbagage inbegrepen. Het Blue tarief is een stuk duurder, maar biedt wel ruimbagage, gratis stoelkeuze en de mogelijkheid om kosteloos om te boeken (afgezien van een eventueel tariefverschil).

Vliegtickets zijn nu al beschikbaar via de website van de maatschappij, maar ook op bijvoorbeeld Momondo.

Airbus A321 Long Range

JetBlue vliegt tussen de Verenigde Staten en Europa met de Airbus A321 Long Range. Het toestel is voorzien van 138 stoelen, waarvan 114 in Core (Economy Class) en 24 Mint Suites (Business Class). Alle stoelen zijn voorzien van een inflight entertainment systeem met een scherm van minimaal 10.1 inch. Daarnaast heeft elke stoel een stopcontact en meerdere USB-poorten. Reizigers kunnen verder gebruikmaken van gratis WiFi. De cabine is voorzien van de Airbus Airspace LED Mood verlichting.

Bron afbeeldingen: JetBlue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *