Air Belgium stopt vanaf 3 oktober met vluchten2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Door financiële redenen gaat luchtvaartmaatschappij Air Belgium vanaf 3 oktober 2023 volledig stoppen het uitvoeren van eigen vluchten. Vanaf dan gaat de Belgische maatschappij zich volledig concentreren op vrachtvluchten en wetlease-activiteiten. Een paar weken gelden maakte Air Belgium al bekend om later dit jaar vluchten uit te gaan voeren voor LOT Polish Airlines.

Air Belgium stopt met vluchten

Air Belgium heeft het aantal passagiersvluchten de laatste tijd al aardig teruggebracht. Zo vloog de maatschappij het afgelopen jaar al minder naar o.a. Curaçao en de Dominicaanse Republiek. Nu er financieel geen verbetering meer inzit heeft Air Belgium besloten om vanaf 3 oktober met alle eigen vluchten te gaan stoppen. De laatste vluchten naar o.a. Mauritius en Zuid-Afrika zullen dus ook worden opgeheven. De ticket verkoop is daarnaast ook per direct gestopt. Naast het stoppen met eigen vluchten heeft de maatschappij ook gerechtelijke bescherming tegen schuldeisers aangevraagd om zo te kunnen reorganiseren.

Air Belgium
Air Belgium stopt vanaf 3 oktober met het uitvoeren van eigen vluchten. (Foto: Air Belgium)

Het zat Air Belgium de afgelopen jaren niet mee. Net als alle andere maatschappijen kreeg ook Air Belgium te maken met de coronacrises en de oorlog in Oekraïne. Dit werd de Belgische maatschappij echter fataal waardoor de focus nu enkel en alleen komt te liggen op vrachtvluchten en wetlease-activiteiten. Bij een wet-lease worden zowel vliegtuig en crew verhuurd aan andere maatschappijen. Hiervoor moet de rechter echter nog wel toestemming geven. Van de in totaal 10 toestellen heeft Air Belgium slechts vier passagierstoestellen. Dit zijn twee Airbus A330-200 toestellen en twee Airbus A330-900 toestellen. Op dit moment is een van deze toestellen aan het vliegen voor British Airways. Air Belgium werd in 2018 opgericht met steun van de Waalse overheid. Op dit moment beschikt de Chinese Hongyuan Group over het grootste deel van de aandelen.

Uitgelichte afbeelding: Air Belgium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *