LOT met gehuurde toestellen van Air Belgium naar New York2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

LOT Polish Airlines vliegt vanaf 29 oktober 2023 met geleende toestellen van luchtvaartmaatschappij Air Belgium tussen Warschau en New York. Vorig najaar ontkende Air Belgium nog dat het einde van de maatschappij nabij is.

LOT huurt toestellen van Air Belgium

LOT Polish Airlines zet normaliter Boeing 787-8 of Boeing 787-9 Dreamliner toestellen in op de route tussen Warschau en New York. Dit is dan ook het enige toestel van de Poolse maatschappij heeft voor de long-haul vloot. Komende winter kun je echter ook op een Airbus A330 van Air Belgium terechtkomen als je op deze route vliegt. Air Belgium leent namelijk tijdelijk toestellen uit aan LOT Polish Airlines. Op dit moment leent Air Belgium ook Airbus A330 toestellen uit aan British Airways. Deze worden ingezet op de route tussen Londen en Chicago. Dit geldt echter tot 28 oktober. Wellicht vliegt Air Belgium met dezelfde toestellen vanaf 29 oktober tussen Warschau en New York.

Air Belgium
Air Belgium gaat toestellen uitlenen aan LOT Polish Airlines. (Foto: Air Belgium)

Zoals het er nu naar uitziet gaat LOT Polish Airlines met deze toestellen vliegen tot maart 2024. Al lijkt her er nu al wel op dat dit hoogstwaarschijnlijk zal worden verlengd tot aan de zomer van volgend jaar. Het gaat hier om een wet-lease. Als een maatschappij hun toestellen zelf niet kunnen inzetten, is er sprake van een overvloed. Om toch inkomsten te genereren, leent deze maatschappij hun toestellen uit aan een andere maatschappij. LOT Polish Airlines komt in dit geval toestellen tekort. De toestellen blijven gewoon onder de vlag van Air Belgium vliegen. Ook is de crew van Air Belgium. Echter is het eten en drinken van LOT Polish Airways. De Airbus A330-900neo toestellen van Air Belgium beschikken over in totaal 286 zitplaatsen. Hiervan bevinden zich 30 in Business class, 21 in premium economy en 235 in economy class.

Uitgelichte afbeelding: Air Belgium

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *