JetBlue gaat deze zomer op Amsterdam vliegen2 min leestijd

Toestellen van JetBlue (Bron: JetBlue)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

JetBlue heeft deze week laten weten vanaf komende zomer ook vluchten vanuit de Verenigde Staten naar Amsterdam uit te gaan voeren. In februari toonde de Amerikaanse maatschappij al interesse om op Amsterdam te willen vliegen. Dit kon destijds echter niet omdat er niet voldoende slots beschikbaar zouden zijn.

JetBlue op Amsterdam

In eerste instantie zal JetBlue gaan vliegen op de route tussen Amsterdam en New York-JFK. Op deze route zijn op dit moment alleen KLM en Delta Air Lines actief waardoor er nauwelijks concurrentie aanwezig is. Met de komst van JetBlue op deze route zullen daarom ook de prijzen wellicht gaan dalen. In een later stadium moet ook een route vanuit Bosten naar Amsterdam volgen. Dit hangt uiteraard wel af van voldoende slots. JetBlue probeerde al een tijdje om slots te krijgen op Schiphol maar werd meerdere malen afgewezen. Eerst in september 2022 toen bekend werd dat Aeroflot niet meer op de Europese Unie mocht vliegen en later toen de slots van FlyBe vrijkwamen.

JetBlue transatlantische mint studio cabine
Vanaf deze zomer zal JetBlue ook op Amsterdam gaan vliegen (Foto: JetBlue)

De Amerikaanse maatschappij heeft het nu dus wel voor elkaar gekregen om deze zomer op Amsterdam te gaan vliegen maar het is nog onbekend tot wanneer. Het kan namelijk best zijn dat deze slots volgend jaar niet meer beschikbaar zijn voor JetBlue. Verwacht wordt in ieder geval dat de vluchten naar New York-JFK over een paar weken te boeken zijn.

Airbus A321LR

JetBlue zal op Amsterdam gaan vliegen met Airbus A321LR toestellen. Dit zijn narrow-body toestellen die geschikt zijn voor trans-Atlantische vluchten. In dit toestel is plaats voor in totaal 138 zitplaatsen. 24 van deze zitplaatsen bevinden zich in de Mint klasse, het business class product van JetBlue. Deze zijn opgesteld in een 1:1 configuratie. 22 van deze stoelen zijn Mint Suites. De overige 2 (helemaal voorin de cabine) zijn Mint Studios. Hier is net als in de voormalige Etihad First Class Apartments op de Airbus A380 ook plaats voor een reisgenoot.

Uitgelichte afbeelding: JetBlue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *