Air France lanceert nieuwe La Première vanaf winter 20232 min leestijd

Air France lanceert nieuwe La Premiére vanaf winter 2023

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De meest luxe cabine gedurende een commerciële vlucht is de First Class cabine. Wereldwijd zijn er verschillende maatschappijen die First Class aanbieden aan de reizigers. Deze duurdere cabine legt de reiziger helemaal in de watten. Onder andere Emirates, Singapore Airlines, British Airways en Air France beschikken over een First Class cabine. De First Class bij Air France wordt La Première genoemd. Vanaf het winterseizoen 2023-2024 introduceert de Franse maatschappij echter over een nieuwe La Première.

Air France

Met de nationale carrier van Frankrijk vlieg je wereldwijd naar honderden bestemmingen. Reizigers hebben de keuze om te reizen in Economy, Premium Economy, Business Class en First Class. Onlangs maakte Air France al bekend de Business Class en Premium Economy cabines te gaan vernieuwen. Daardoor beschikken straks alle toestellen over een moderne cabine.

Op enkele van deze bestemmingen biedt Air France de mogelijkheid First Class, ofwel La Première, aan. Ten tijde van de Air France Airbus A380 kon de reiziger genieten van de luxe cabine in dit toestel. Met het vervroegd uitfaseren van dit toestel is de beschikbaarheid van deze cabine ook verminderd. Inmiddels vliegt de maatschappij dus alleen met de Boeing 777-300 waarin First Class is geïnstalleerd.

Nieuwe bestemming en gerechten in La Première Air France

Vernieuwing en uitbreiding

Het is nog niet helemaal duidelijk of Air France First Class nu wel of niet gaat installeren op haar Airbus A350 toestellen, maar er komt wel een vernieuwing van de cabine. Vanaf winterseizoen 2023-2024 zal Air France haar nieuwe La Première cabine geïnstalleerd hebben.

De nieuwe La Première Amenity Kit (Bron: Air France)
De nieuwe La Première Amenity Kit

De ontwerpfase gaat nu van start, aldus Air France. De cabine zal straks de langste cabine van zijn soort worden. Reizigers hebben straks de beschikking over drie modulaire configuraties, namelijk een bank, stoel of een volledig plat bed. Het geheel kan afgesloten worden voor nog meer privacy. Er worden in de toekomst meer toestellen uitgerust met de nieuwe La Première dan nu het geval is.

Air France lanceert nieuwe La Première vanaf winter 2023

Bron & Beeldmateriaal: Air France, InsideFlyer

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    “De cabine zal straks de langste cabine van zijn soort worden.”

    ?!? ?!? ?!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *