Zo verdien en besteed je Alaska miles bij Finnair5 min leestijd

Finnair A350

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Finnair is de nationale luctvaartmaatschappij van Finland en onderhoudt al een aantal jaar een samenwerkingsverband met Alaska Airlines. Hierdoor is het dus al een tijdje mogelijk om Alaska miles te verdienen en te besteden op vluchten met Finnair. In het introductieartikel van deze reeks verwezen we ook al even naar deze maatschappij. In dit artikel gaan we dieper in op het verdienen en vooral besteden van Alaska MileagePlan miles op vluchten met Finnair.

Over Finnair

Zoals we hierboven al aangaven is Finnair de nationale maatschappij van Finland De maatschappij maakt net als Alaska Airlines deel uit van de oneworld alliantie. Finland is vooral interessant voor vluchten richting Azië. Dit komt door de strategische ligging van Helsinki. Veel luchtvaartmaatschappijen uit West-Europa vliegen namelijk over Finland om in het oosten van Azië uit te komen. Zoals Aer Lingus dus interessant is voor vluchten naar Noord-Amerika is Finnair dit vooral voor Azië.

Finnair, A350, Stockholm
Finnair is vooral interessant voor vluchten naar Azië. (bron: Finnair)

Voordat Alaska Airlines toetrad tot de oneworld alliantie had was er al sprake van een samenwerkingsverband met Finnair. Hierdoor zijn de mogelijkheden voor wat betreft het besteden van miles in vergelijking met de nieuwe partners al een aantal jaren redelijk aantrekkelijk te noemen.

Miles verdienen

Je verdient op een groot aantal tariefklassen van Finnair miles. Miles verdien je zoals bij iedere partner van Alaska nog altijd gebaseerd op de gevlogen afstand. Hoeveel miles je precies verdient kun je nalezen in onderstaande tabel. Hierbij dient wel gezegd te worden dat je vlucht wel een AY-vluchtnummer moet hebben. Deze mag uitgevoerd worden door Finnair zelf maar dat hoeft niet. Ook een vlucht met een AY-vluchtnummer die wordt uitgevoerd door een oneworld partner of affiliate komt in aanmerking voor het verdienen van miles.

Miles verdienen Finnair Alaska

Zoals je kunt zien verdien je op de laagste tariefklassen in economy niet veel miles. In de hogere tariefklassen in economy verdien je uiteraard meer miles aangezien deze tickets ook meer kosten. Tenslotte krijg je in business class zelfs nog een bonus uitgereikt. Raadpleeg voor verdere details ook even de website van Alaska. Natuurlijk kun je ook Alaska miles kopen. Het programma heeft regelmatig promoties lopen waarbij je tot wel 70% bonusmiles krijgt. Houdt daarom InsideFlyer goed in de gaten!

Miles besteden

Hoeveel miles je kwijt bent voor een award met Finnair kun je terugvinden in de awardtabel van Alaska MileagePlan. Alhoewel Finnair op de route tussen Amsterdam en Helsinki sinds 27 maart 2022 met de Airbus A350 vliegt is het besteden van Alaska miles bij Finnair binnen Europa niet bijzonder interessant. Je kunt een one-way economy award boeken voor 12,500 miles. In business class kost dit 20.000 miles.

De nieuwe Business Class-stoel in de A350 van Finnair Bron: Finnair

Zoals we al eerder vermeldden is Finnair vooral interessant voor vluchten naar Azië. Als we naar de awardtabel kijken zien we dat een one-way award in economy 32.500 miles kost. In business class is dit 60.000 miles. Dit zijn over het algemeen redelijke prijzen te noemen maar voor slechts 42.500 miles zit je in Azië met Cathay Pacific. Als ik zoek naar een vlucht van Amsterdam naar Seoul kom ik verschillende vluchten met Finnair tegen. De awardbeschikbaarheid is in business class echter niet zo groot als in economy. De bijkomende belastingen zijn redelijk te noemen.

finnair Alaska miles

Voor wat betreft de regio Azië vliegt Finnair op dit moment naar de volgende bestemmingen: Bangkok, Beijing, Osaka, Seoul, Shanghai, Singapore en Tokyo. Daarnaast vliegt Finnair ook nog naar een aantal bestemmingen op het Indisch subcontinent. Denk hierbij aan bestemmingen zoals New Delhi en Mumbai. Voor deze award ben je 25.000 miles in economy class kwijt en 45.000 miles in business class. Ook dit is een redelijke deal te noemen aangezien je bij AAdvantage 42.500 miles voor hetzelfde business class award kwijt bent. Bij Flying Blue is dit zelfs 75.000 miles! De awardbeschikbaarheid is hier ook een stukje groter.

Voor wat betreft het continent Azië vliegt Finnair tenslotte ook nog op een aantal bestemmingen in het Midden-Oosten. Denk hierbij aan Dubai en Tel Aviv. Een one-way economy award kost hier 22.500 miles terwijl dit voor business class 40.000 miles is. Ook deze prijzen zijn redelijk te noemen.

Van en naar Noord-Amerika

Naast Azië vliegt Finnair ook op een aantal bestemmingen in Noord-Amerika. Denk hierbij aan Chicago, Dallas en Los Angeles en New York. De awards voor deze regio zijn helaas wat minder interessant. Voor een one-way economy award is dit 30.000 wat redelijk is maar voor business class is dit maar liefst 70.000 miles. Bij zowel AAdvantage als Flying Blue ben je minder miles kwijt.

finnair business class deals
Alaska miles besteden op routes naar Noord-Amerika is helaas niet zo interessant. (bron: Finnair)

Een groot voordeel van Alaska MileagePlan is echter dat je een gratis stop-over in kunt bouwen. In dit geval is dit dus alleen mogelijk in Helsinki. Mocht je dus echt met Finnair willen vliegen en ook nog een Helsinki voor een paar dagen willen bezoeken dan kan het zinvol zijn om 70.000 Alaska miles hieraan te besteden.

Conclusie

In dit artikel hebben we behandeld hoe je Alaska miles kunt verdienen en besteden op vluchten met Finnair. Finnair is vooral interessant voor vluchten naar Azië en dit blijkt ook voor de awards. In business class ben je 60.000 miles kwijt voor een one-way award tussen Europa en Azië wat redelijk te noemen is. Ook de belastingen zijn aan de lage kant. Daarnaast vliegt Finnair ook naar India en het Midden-Oosten. Deze awards zijn redelijk te noemen. Jammer genoeg ben je maar liefst 70.000 miles kwijt voor een one-way business class award tussen Europa en Noord-Amerika.

Uitgelichte afbeelding: Alaska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *