Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.
Air France serveert vanaf deze maand een nieuw lente menu voor Business Class en La Première reizigers op long haul vluchten. Zoals altijd werkt de maatschappij hiervoor samen met gerenommeerde Franse chefkoks. Passagiers die met de Boeing 777-300ER vliegen genieten ook van de nieuwe Business Class cabine aan boord van dit toestel.
Nieuw menu in Business Class
Voor het nieuwe menu in de Business Class sloeg Air France de handen ineen met Régis Marcon. Marcon heeft drie Michelin sterren op zijn naam staan en ontving diverse onderscheidingen in binnen- en buitenland. De nieuwe gerechten in de Business Class zijn uiteraard geïnspireerd op de Franse keuken, namelijk die van de Ardèche en Auvergne regio. Er valt te kiezen uit de volgende acht gerechten:
- Runderfilet met portsaus en worteltjes,
- Gesauteerde garnalen met groene Puy linzen, geserveerd met sinaasappelbotersaus,
- Lasagna van eend met zwarte bessensaus,
- Risotto met artisjok en champignons,
- Kip gevuld met rozemarijn en druiven, geserveerd met polenta,
- Ratatouillecake met basilicum,
- Kalfsschenkel met roomsaus, op een risotto van spelt en erwten,
- Zalm met groentefondue en lentegarnituur.
Business Class passagiers kunnen hun maaltijden tot 24 uur voor vertrek voor-selecteren. Zo geeft Air France de garantie dat de maaltijd van keuze beschikbaar is. Tegelijkertijd wil de maatschappij hiermee ook voedselverspilling tegen gaan.
Nieuw menu in La Première
Voor het nieuwe menu in La Première, de First Class cabine, heeft Air France chefkoks Mauro Colagreco en Angelo Musa in de arm genomen. Colagreco boog zich over de voor- en hoofdgerechten en Musa ging vervolgens aan de slag met de desserts.
Ook Mauro Colagreco heeft een indrukwekkende drie Michelin sterren op zijn naam staan. Het is echter voor het eerst dat hij de maaltijden voor de La Première cabine samenstelt. Er zijn in totaal acht nieuwe gerechten, allen bereidt met seizoensproducten uit het zuiden van Frankrijk. Er valt te kiezen uit de volgende gerechten:
- Comté en uienravioli met eekhoorntjesbroodsaus,
- Asperges met crème van Parmezaanse kaas,
- Kreeft met citrusvinaigrette,
- Zeebaars met courgette en schelpdieren, geserveerd met dragonsaus,
- Parelhoen met geroosterde pompoen, geserveerd met sinaasappelsaus,
- Gebraden kip met gele courgette en een venkel kumquat salade, geserveerd met saffraan-citroensaus;
- Lamsrolletje met pistache, gekonfijte kumquat en groene kruiden,
- Lamsrack met lamskonfijt, geserveerd met Provençaalse saus.
Hier blijft het echter niet bij. Natuurlijk is er ook nog gedacht aan enkele Franse desserts. Hiervoor trok Air France op met Angelo Musa. Deze chef is ook geen onbekende, hij won namelijk de onderscheiding ‘World’s Best Pastry Chef’. Er zijn vanaf nu vier nieuwe desserts beschikbaar:
- 100% vanille dessert,
- 100% frambozen dessert,
- Lemon meringue taartje,
- Ode aan chocolate-caramel.
Long haul vluchten
De nieuwe gerechten komen gefaseerd beschikbaar vanaf deze maand. Het hele menu zou tot en met ten minste juni beschikbaar moeten zijn. Dit lente menu is enkel op long haul te bestellen voor passagiers in Business Class en La Première, vertrekkend vanuit Parijs. Servair doet de bereiding en logistiek van de maaltijden.
Bron foto’s: Air France
Geef een reactie