Brussels Airlines op pad met de smurfen2 min leestijd

Brussels Airlines op pad met de smurfen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vele maatschappijen hebben bijzondere liveries van de vliegtuigen in hun vloot. KLM heeft de Orange Pride, Icelandfair heeft een livery met de Northern Lights en ANA heeft een Star Wars livery. Brussels Airlines heeft vandaag, 25 maart 2018, het vijfde toestel in gebruik genomen met een speciale livery. De Smurfen gaan op pad met Brussels Airlines.

Vloot

Brussels Airlines heeft al vier verschillende speciale liveries in haar vloot. De maatschappij vliegt al met toestellen in de livery van Kuifje (Rackham), Magritte, Tomorrowland (Amare), Rode Duivels (Trident). Maar waarom hebben ze gekozen voor deze beschilderingen? Brussels Airlines wil tonen waar de Belgen trots op zijn. Daarom is voor deze iconen gekozen.

Brussels Airlines Tomorrowland Livery
Brussels Airlines TinTin Livery

De Smurfen

Maar vanwaar nu de Smurfen? Brussels Airlines startte enige tijd geleden een wedstrijd waarbij gevraagd werd naar een typisch Belgisch icoon. Je kon je ontwerpen opsturen naar Brussels Airlines tot 31 augustus 2017. Maar liefst 1415 inzendingen kwamen binnen. Nu ruim 7 maanden later is het toestel klaar met daarop de nieuwe livery die bedacht is door de Italiaanse Marta Mascellani. Toevallig vieren dit jaar de Smurfen ook hun 60ste jaar dat ze bestaan. De onthulling van dit nieuwe vliegtuig met deze Smurfen-livery komt dus mooi samen met de verjaardag van de Smurfen.

Het toestel, de Aerosmurf genaamd, vertrok vanochtend van Brussel naar Londen voor haar eerste vlucht. Het toestel is vernoemd naar het stripalbum de ‘Aerosmurf’. Wellicht logisch, in dit stripalbum droomt een kleine smurf dat hij kan vliegen. Hij probeerde veel om te kunnen vliegen, niets lukte. Tot dat hij een vliegtuig bouwde. Toen kreeg de kleine smurf de naam Aerosmurf.

Ontwerper Marta Mascellani

De Livery

Nadat Marta Mascellani als winnaar was gekozen, moest haar tekening worden omgetoverd tot een passende livery. De tekenaars van studio Peyo gingen hard aan het werk en maakte een mooie tekening die goed om het toestel heen zou passen. Het toestel van Brussels Airlines draagt nu 19 smurfen die in de rol van passagiers en crew zijn geschilderd. Grote Smurf is co-piloot en Smurfin is de piloot van het toestel. Op het vliegtuig zijn verder nog andere Belgische herkenningspunten te herkennen. De harmonica, het Atomium en wat dacht je van de saxofoon zijn terug te vinden op de A320. Niet alleen aan de buitenkant is gedacht, ook in de binnenkant reizen de Smurfen mee.

Vlieg jij binnenkort ook samen met de Smurfen naar een van de verschillende bestemmingen van Brussels Airlines? Graag horen we je ervaring over deze nieuwe livery. Daarnaast zijn we ook benieuwd welke livery jij leuk zou vinden voor bijvoorbeeld de nationale maatschappij van Nederland, KLM. We hebben al de Orange Pride, maar wat zou nog meer leuk zijn om toe te voegen aan de vloot.

 

Beeldmateriaal: Brussels Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *