KLM 777 in oranje livery onthuld

KLM 777 in oranje livery

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In 2015 stuurde KLM een tweet tijdens Koningsdag met een afbeelding van een oranje vliegtuig met de vraag of passagiers deze in het echt wilden zien. De reacties hierop waren erg positief waarop de maatschappij heeft besloten het ook echt uit te gaan voeren. Eerder deze avond werd de KLM 777 in oranje livery onthuld op Schiphol.

KLM 777 in oranje livery
Uitrol

Livery

De PH-BVA, een Boeing 777-300ER, is tijdens de retrofit naar de nieuwe World Business Class en Economy Class deels omgespoten. Van neus tot aan de vleugel is de livery oranje; daarna blendt het over in het normale kleurenschema met KLM blauw. Langs de contouren is de Nederlandse vlag geverfd.

Deze diashow vereist JavaScript.

Inzet

De PH-BVA zal deze zomer reguliere vluchten in het netwerk uitvoeren maar ook, wanneer het mogelijk is, worden ingezet op vluchten ‘waar promotie van Nederland een rol speelt’. Denk aan vluchten naar Rio de Janeiro tijdens de Olympische Spelen. Op 22 augustus wordt in ieder geval de medaillevlucht naar Nederland met de oranje kist uitgevoerd.

Andere airlines

KLM is niet de enige maatschappij die, vaak ter gelegenheid van sportevenementen, een vliegtuig een speciaal tintje geeft. Zo heeft Brussels Airlines de ‘Trident’ A320 en Lufthansa de ‘Fanhansa’ 737 voor het EK .

Deze diashow vereist JavaScript.

Afbeeldingen: KLM, Brussels Airlines, Lufthansa

UPDATE

Vandaag maakte het vliegtuig een testvlucht naar Groningen.

KLM 777 in oranje livery
De PH-BVA in #Oranjeboven kleuren

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *