Qatar Airways heeft primeur met Starlink WiFi op Boeing 7773 min leestijd

Toestellen van Qatar Airways staan klaar op de luchthaven (Bron: Qatar Airways / Flickr)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Steeds meer airlines bieden snelle WiFi aan in het vliegtuig. Recentelijk voegden Air France, United en airBaltic zich nog bij de lange lijst maatschappijen die de Starlink techniek van het Amerikaanse SpaceX gaan aanbieden. Qatar Airways is al een stapje verder, eerder deze week voerde de maatschappij de eerste Boeing 777 vlucht uit met Starlink WiFi. Passagiers op de vlucht van Doha naar Londen konden deze service gratis gebruiken. 

Snelle primeur in de lucht

Qatar Airways is blijkbaar erg blij om de eerste te zijn met Starlink WiFi op de Boeing 777. Om van de gelegenheid gebruik te maken verstuurde de airline het persbericht en bijbehorende foto’s en video’s nog tijdens de vlucht naar de media. Wat overigens ook op 10 km prima lijkt te lukken. Alsof dat nog niet genoeg was voerde de CEO van Qatar Airways, Engr. Badr Mohammed Al Meer, tijdens de vlucht een videogesprek met de CEO van Starlink, Elon Musk. 

Inbouw Starlink WiFi bij Qatar Airways

Qatar Airways wil wel vaart maken met de implementatie van de Starlink WiFi. De CEO van Qatar Airways zegt dit belangrijk te vinden voor de ervaring van de reiziger aan boord. Nog dit jaar moeten er 12 Boeing 777-300 toestellen deze techniek aan boord krijgen. De rest van de 777 vloot volgt in 2025. Vanaf volgend jaar zomer start de inbouw voor de Airbus A350 vloot. 

De snelle Starlink WiFi bij Qatar Airways is natuurljk goed nieuws, alhoewel het nog te bezien valt hoe snel de verbinding in de praktijk echt is. Daarnaast is het niet te hopen dat alle passagiers een videogesprek op luidspreker gaan voeren met het thuisfront. Want dan zal het snel gedaan zijn met deze gratis service. 

Nieuwe Qsuite Business Class

Niet alleen de snellle Starlink WiFi is nieuw bij Qatar Airways. De maatschappij uit Doha komt ook met een nieuwe Qsuite Business Class product. Deze werd afgelopen zomer gepresenteerd tijdens de Farnborough International Airshow. De nieuwe generatie Qsuite moet een nog beter comfort bieden. Het is straks zelfs mogelijk om 4 Qsuites samen te voegen tot één ‘Quad Suite’. Zo kun je met tot 4 personen met nog meer privacy reizen. Er is ook een mogelijkheid waarbij 2 Qsuites een Companion Suite vormen.

Verder is er een nieuwe Inflight entertainment scherm en zijn er allerlei aanpassingen gedaan om passagiers meer privacy te bieden. Ook presenteerde de airline een nieuwe AI digital cabin crew assistent genaamd Sama. Maar wat daar de toegevoegde waarde van gaat zijn is nog niet helemaal duidelijk. 

Bron foto’s: Qatar Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *