airBaltic gaat gehele vloot uitrusten met SpaceX’s Starlink2 min leestijd

airBaltic A220-300

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij airBaltic gaat haar gehele vloot uitrusten met SpaceX’s Starlink. Hierdoor komt er snelle en gratis wifi verbinding beschikbaar op alle Airbus A220-300 toestellen van de luchtvaartmaatschappij. Luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines zal dit jaar ook wifi gratis aanbieden op bepaalde vluchten.

airBaltic gaat samenwerking aan met SpaceX’s Starlink

De bedoeling is dat in de loop van dit jaar de internetverbinding via SpaceX’s Starlink beschikbaar komt. Dit is een bedrijf van Elon Musk. De verbinding kan aangeboden worden door een connectie te maken met het netwerk aan satelieten. Deze satelieten vliegen op ruim 550 kilometer van de aarde. De verbinding zal snel genoeg worden om alle reizigers te kunnen voorzien van een snelle en stabiele internetverbinding.

Martin Gauss, Chief Executive Officer, is blij met de samenwerking met SpaceX:

Dit is een historisch moment voor onze luchtvaartmaatschappij en de hele sector. Binnenkort wordt airBaltic de eerste luchtvaartmaatschappij in Europa die gratis en onbeperkt hogesnelheidsinternet via satelliet aan boord brengt. We zijn enthousiast over de verdere verbetering van onze dienstverlening aan onze passagiers die binnenkort kunnen profiteren van deze internetconnectiviteit aan boord van onze vluchten binnen het airBaltic-netwerk in Europa en daarbuiten.

We zijn blij dat we de juiste connectiviteitsprovider hebben gevonden – SpaceX’s Starlink – die past bij onze behoeften en voldoet aan onze wensen. Omdat we het modernste vliegtuigtype op de markt hebben, was het voor airBaltic de volgende logische stap om de modernst beschikbare inflight internetoplossing op deze vloot te implementeren.

Bombardier CS300 / Airbus A220 in airBaltic livery (Bron: airBaltic)

De vloot van de luchtvaartmaatschappij bestaat momenteel uit 39 toestellen van de Airbus A220-300 variant. In het toestel is plaats voor maximaal 145 passagiers. Het is een relatief stil toestel met grote ramen, waardoor je tijdens je vlucht goed naar buiten kunt kijken. Op sommige bestemmingen worden de eerste paar rijen ingezet als Business Class, waarbij er niemand op de middelste stoel zit. De stoelindeling van dit toestel is 2-3. Dat is vooral handig als je met zijn tweeën of drieën vliegt.

De luchtvaartmaatschappij vliegt ook van Tampere in Finland naar Amsterdam Airport Schiphol. Het aantal vluchten is in de winterdienstregeling geïntensiveerd.

AirBaltic CS300 / Airbus 220 (Bron: airBaltic)

Afbeeldingen ©airBaltic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *