Zo krijg je $100 hotel credit met de American Express Platinum Card3 min leestijd

American Express The Platinum Card

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Platinum Card is op dit moment de populairste betaalkaart van American Express. Er gelden heel wat interssante voordelen zoals onbeperkte loungetoegang en het sparen van punten op je uitgaven. Maar wist je dat je bij het boeken van bepaalde hotels een gratis hotel credit van $ 100 krijgt met de American Express Platinum Card? Hoe dat werkt lees je in dit artikel. 

Voordelen van de Amex Platinum Card

De American Express Platinum Card biedt allerlei voordelen. Denk naast het sparen van Membership Rewards punten met de uitgaven bijvoorbeeld aan de Loungebox op Schiphol, gratis toegang tot airport lounges en status bij verschillende hotelketens. Maar er zijn nog meer voordelen als het gaat om hotelovernachtingen. Platinum kaarthouders genieten namelijk bij The Hotel Collection en Fine Hotels & Resorts van een aantal interessante extra’s. En die kunnen best wat opleveren. 

De Loungebox on the Go is een voordeel dat op Amsterdam Airport Schiphol geldt. Benieuwd naar onze ervaringen met de Loungebox? Check dan hier de review en bekijk het filmpje op ons YouTube kanaal.

The Hotel Collection

Bij een verblijf van minimaal 2 nachten bij een van de aangesloten hotels van The Hotel Collecten geldt een gratis kamerupgrade én een hoteltegoed van $ 100 (omgerekend ongeveer € 90). Dit tegoed is te gebruiken voor bijvoorbeeld het diner, een drankje in de bar of een behandeling bij de hotel spa. 

Meer over de hotels die onder The Hotel Collection vallen lees je hier

Ook wel oren naar een Platinum Card van American Express met hotel credit? Check dan dit artikel over de huidige cashback actie waarbij je de kaart tijdelijk met € 200 korting kunt aanschaffen. Let op dat deze actie nog maar tot en met maandag 30 september 2024 geldt.

American Express The Platinum Card

Fine Hotels & Resorts

Bij Fine Hotels & Resorts gelden nog enkele andere voordelen. Zo mag je hier ook vroeger in0 en later uitchecken (op basis van beschikbaarheid). Ook is er een gratis kamerupgrade. Aanvullend krijgen 

Amex Platinum kaarthouders gratis ontbijt. En ook hier geldt weer een ‘gratis’ American Express hotel credit van $ 100 per verblijf. 

Meer over de hotels die onder Fine Hotels & Resorts vallen lees je hier

Een van de hotels die onder Fine Hotels & Resorts valt is Waldorf Astoria. We verbleven eerder bij het Waldorf Astoria in Panama Stad. In deze review lees je er alles over.