Air France breidt codeshare met GOL en Copa Airlines verder uit2 min leestijd

A350-900 Air France

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France werkt al lange tijd samen middels codeshare overeenkomsten met GOL en Copa Airlines. Mede dankzij de introductie van de nieuwe route naar Salvador deze winter, zijn er meer bestemmingen bereikbaar.

Air France breidt codeshare met GOL uit

Air France en GOL werken al sinds 2014 samen middels een codeshare overeenkomst. Hierdoor kunnen passagiers reizen op één ticket. De eventuele ruimbagage kan ook doorgestuurd worden naar de eindbestemming. Bij vertraging zorgen de luchtvaartmaatschappijen voor een vervangende vlucht.

In de winterdienstregeling van 2024/2025 start Air France met vluchten naar Salvador in Brazilië. Er zijn drie vluchten per week met een Airbus A350-900. In dit toestel staan 34 stoelen in Business Class, 24 in Premium Economy en 266 in Economy.

Sinds kort kunnen passagiers ook een Air France ticket boeken naar Salvador waarna zij verder reizen met GOL. Dat kan naar Brasilia (BSB), Recife (REC) en São Paulo (CHG). Deze vluchten hebben een Air France (AF) vluchtnummer, maar worden uitgevoerd door GOL.

Andersom zijn er ook drie additionele bestemmingen beschikbaar met vluchten van Air France. Het gaat om de vluchten tussen Cayenne en Belem, Cayenne en Parijs en Salvador en Parijs. Deze vluchten hebben een GOL vluchtnummer.

Air France GOL A350-900 Brazilië

Ook verder met Copa Airlines

Copa Airlines is voornamelijk actief in Zuid- en Midden-Amerika. Ook met deze luchtvaartmaatschappij werkt Air France al lange tijd samen.

Door deze codeshare samenwerking zijn er nu twee extra routes naar de Dominicaanse Republiek bijgekomen. Het gaat om de routes van Panama City naar Punta Cana en Santo Domingo. Deze vluchten hebben een Air France vluchtnummer, maar worden uitgevoerd door Copa Airlines.

KLM werkt ook al enige tijd samen met Copa Airlines. SkyTeam Elite Plus leden kunnen ook gebruikmaken van de Copa Club op de luchthaven van Panama City.

Afbeeldingen ©AirFrance, IF-Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *