KLM, Air France & Gol breiden samenwerking uit1 min leestijd

KLM 777 SkyTeam livery

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Al in 2014 startten KLM, Air France en de Braziliaanse low cost carrier Gol een samenwerking op het gebied van onder meer codeshare. Nu, bijna 10 jaar later, besluiten de maatschappijen hun samenwerking met nog eens 10 jaar te verlengen en zelfs uit te bereiden. Eerder breidde KLM ook al haar codeshare overeenkomsten met Korean Air, Copa Airlines en IndiGo uit.

Samenwerking KLM en Gol

Latijns-Amerika, en meer specifiek Brazilië, is een belangrijke regio voor Air France-KLM. Het is dan ook niet gek dat de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie de samenwerking met Gol zoekt. De in 2014 getekende overeenkomst gold in eerste instantie voor 5 jaar. In 2019 werd de overeenkomst weer voor 5 jaar verlengd. Volgens Air France-KLM beslaat de samenwerking 99% van het verkeer tussen Brazilië en Europa. En 20% van de passagiers die naar Brazilië reist stapt over op een vlucht van Gol. Dat kan op de hubs São Paulo (GRU), Rio de Janeiro (GIG) en Fortaleza (FOR).

In de vernieuwde overeenkomst staat een verbeterde connectiviteit tussen Europa en Brazilië voorop. Het gaat om 80 Europese en 45 Braziliaanse bestemmingen die met elkaar verbonden worden. Daar komen in de toekomst nog nieuwe bestemmingen in Latijns-Amerika bij. Naast meer codeshare routes moeten ook de frequent flyer programma’s Flying Blue en Gol SMILES beter op elkaar afgestemd worden.

Boeing 737 van KLM staat in de hangar te Schiphol (Bron: KLM)

KLM Engineering & Maintenance

Het blijft hier echter niet bij. Er is namelijk ook besloten dat KLM Engineering & Maintenance Gol gaat helpen bij het onderhoud van de CFM56 en LEAP vliegtuigmotoren. Gol vliegt met een vloot van Boeing 737-700, -800 en MAX 8 vliegtuigen.

Bron afbeeldingen: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *