KLM breidt codeshare met IndiGo verder uit1 min leestijd

KLM Indigo ©KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM werkt al een tijdje samen met de Indiaanse luchtvaartmaatschappij IndiGo. Nu komt daar een aanvulling op met routes vanuit Bangalore met een KL vluchtnummer.

KLM en IndiGo codeshare

De nieuwe codeshare overeenkomst tussen KLM en IndiGo geeft passagiers van KLM de mogelijkheid om naar meer bestemmingen te vliegen met IndiGo. Reizigers kunnen nu een ticket kopen met een vlucht van Bangalore naar Colombo of van Bangalore naar Male. Deze vlucht heeft dan een een KL vluchtnummer. De vlucht zal dan uitgevoerd worden door IndiGo. Voormalig topman van KLM Pieter Elberts is nu de CEO van deze luchtvaartmaatschappij.

Naast het voordeel dat reizigers op deze routes op één ticket kunnen reizen, profiteren zij ook van doorgelabelde bagage. Reizigers hoeven dus maar één keer in te checken voor hun eindbestemming. Je moet hiervoor wel een een KL-vluchtnummer boeken om hiervoor in aanmerking te komen.

Toestel van Indigo in de bergen (Bron: IndiGo)

KLM werkt al een tijd samen met de Indiase luchtvaartmaatschappij. Eerder dit jaar was al duidelijk dat Air France-KLM de samenwerking met IndiGo wil uitbreiden. Zo kun je bijvoorbeeld ook reizen naar Nepal, Sri Lanka en Bangladesh. De passagiers van IndiGo kunnen ook overstappen op het netwerk van Air France-KLM.

Met KLM kun je vanaf Amsterdam Airport Schiphol reizen naar Bangalore, Delhi en Mumbai. Vanuit daar kun je nu dus overstappen naar een van de vele bestemmingen die onder de codeshare samenwerking vallen. India is een belangrijke groeimarkt voor KLM.

Afbeeldingen: KLM/IndiGo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *