Air France-KLM wil codeshare IndiGo verder uitbreiden1 min leestijd

KLM Indigo ©KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France-KLM heeft laten weten de samenwerking met de Indiase low-cost maatschappij IndiGo verder uit te willen breiden. Vorige week schreven we al over de groei van Air France-KLM in India.

Air France-KLM wil codeshare IndiGo uitbreiden

Air France-KLM maakte reeds al bekend de stoelcapaciteit naar India te willen verhogen. India is op dit moment één van de snelstgroeiende luchtvaartmarkten ter wereld. Op dit moment heeft Air France-KLM een samenwerkingsverband met IndiG0 waardoor 30 bestemmingen in India via codeshare vluchten worden aangevlogen. Denk hierbij aan Indiase bestemmingen zoals Ahmedabad, Kolkata, Pune en Hyderabad. Nu de markt in India flink aan het groeien is wil Air France-KLM de samenwerking met IndiGo uitbreiden. Hiermee ontstaan er codeshare vluchten met de buurlanden zoals Nepal, Sri Lanka en Bangladesh.

Indigo
Air France-KLM wil de codeshare met IndiGo uitbreiden naar buurlanden. (Foto: Indigo)

Het aantal bestemmingen dat je via Air France-KLM kunt boeken wordt hiermee uitgebreid. Andersom krijgen passagiers uit deze landen ook meer toegang tot bestemmingen waar Air France en KLM op vliegen. De maatschappijen laten weten dat de uitbreiding nog wel onderhevig is aan goedkeuringen en overeenkomsten in de desbetreffende landen. Dat Air France-KLM het aanbod van bestemmingen in Sri Lanke, Nepal en Bangladesh wil uitbreiden is zeker goed nieuws. Tot op heden zijn er namelijk nog niet bepaalde goede verbindingen met deze landen vanuit Nederland. Vorig jaar kondigde US-Bengla nog aan geïnteresseerd te zijn in een directe vlucht naar Schiphol. Daar is tot op heden niets meer over bekendgemaakt. Met deze nieuwe codeshare overeenkomst zal het makkelijker zijn om vanuit Amsterdam via bijvoorbeeld Mumbai of New Delhi naar Bangladesh te vliegen.

Uitgelichte afbeelding: KLM

Reacties

  1. DerRudi zegt

    Werden deze bestemmingen niet gewoon via de Etihad codeshare bediend?

    Hoe gaaf zou het zijn als KLM die zou willen uitbreiden! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *