US-Bengla wil volgend jaar Schiphol met Bangladesh verbinden2 min leestijd

US-Bengla Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

US-Bengla Airlines is vanaf 2023 van plan om long-haul vluchten uit te gaan voeren vanuit de Bengaalse hoofdstad Dhaka naar Schiphol. Op dit moment zijn er nog geen rechtstreekse vluchten tussen beide steden. Wel vloog KLM in het verre verleden naar Dhaka. Op dit moment kun je vanuit Nederland alleen naar Bangladesh vliegen met een overstap. Bijvoorbeeld met Qatar Airways dat sinds 2 jaar op Dhaka vliegt.

US-Bengla Airlines op Schiphol

Dat US-Bengla Airlines op Schiphol gaat vliegen komt als een verrassing. Deze maatschappij vliegt op dit moment namelijk alleen met narrow-body toestellen. De Boeing 737-800 is op dit moment het grootste toestel van US-Bengla. De maatschappij heeft wel plannen om wide-body toestellen te gaan gebruiken. In het verleden werd er al gedacht aan het leasen van Airbus A330 toestellen maar daar is de laatste tijd vrij weinig van naar buiten gekomen.

US-Bengla, Boeing 737-800
De Boeing 737-800 is op dit moment het grooste toestel van US-Bengla Airlines. (bron: US Bengla Airlines)

Naast Schiphol wil de Bengaalse maatschappij ook nog op andere Europese luchthavens gaan vliegen. Zo wordt er op dit moment al gedacht aan vluchten naar o.a. Londen en Rome. Ook wil US-Bengla vanaf 2025 bestemmingen in Noord-Amerika toevoegen. Denk hierbij aan New York en Toronto. Al deze bestemmingen worden op dit moment nog niet rechtstreeks aangevlogen en kunnen dus een grote markt gaan vormen voor US-Bengla.

Voldoende slots op Schiphol

Voor Schiphol zou je daarbij wel de vraag kunnen stellen of er tegen die tijd voldoende slots nu de luchthaven van plan is om te gaan krimpen. Ook is het dus nog maar afwachten of US Bengla wel daadwerkelijk wide-body toestellen kan leasen. Tot op heden is er nog geen lease-overeenkomst getekend. Tot dan zul je het dus met een overstap op Doha of Dubai moeten doen mocht je naar het 170 miljoen inwoners tellende Bangladesh willen vliegen.

Uitgelichte afbeelding: US-Bengla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *