Aalsmeerbaan Schiphol dicht tot eind mei2 min leestijd

Zwanenburgbaan weer in gebruik, Schiphol klaar voor drukke zomer

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na de uitgelopen werkzaamheden aan de Zwanenburgbaan dit voorjaar, is nu de Aalsmeerbaan aan de beurt. Werkzaamheden op Schiphol aan de Aalsmeerbaan zullen plaatsvinden tot en met eind mei. De Aalsmeerbaan zal als start- en landingsbaan op Schiphol dan dicht zijn voor vliegverkeer.

Uitgelopen werkzaamheden

Begin januari sloot voor enkele maanden de Zwanenburgbaan. Er is groot onderhoud aan deze start- en landingsbaan op de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol uitgevoerd. Onder andere het asfalt en elektra zijn vervangen. Het uitvoeren van deze werkzaamheden duurde echter langer door het natte en koelere voorjaar. Hierdoor zijn de werkzaamheden pas begin van deze maand afgerond.

Aalsmeerbaan Schiphol dicht tot eind mei

Klein onderhoud

Naast het grote onderhoud wat dit jaar is uitgevoerd aan de Zwanenburgbaan, is er zo nu en dan ook klein onderhoud. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van de start- en landingsbanen zo groot mogelijk is. Komende week is de Aalsmeerbaan dan ook aan de beurt. De Aalsmeerbaan (18L – 36R) op Schiphol zal hierdoor tot en met eind mei dicht zijn voor vliegverkeer.

De volgende werkzaamheden worden er tijdens het jaarlijkse onderhoud uitgevoerd:

  • Herstelwerkzaamheden aan het asfalt en markeringen, waar nodig,
  • Controle van de bekabeling en elektra op eventuele schade,
  • Schoonmaken en vervangen van lampen op en rondom de Aalsmeerbaan, waar nodig,
  • Maaien van gras,
  • Controle van het hemelwaterafvoer systeem en waar nodig gerepareerd.

Doordat er geen vertrekkende en aankomende vluchten zijn, kunnen ook de omliggende taxibanen worden aangepakt. Waar nodig past men de bebording aan op deze taxibanen.

Banenstelsel Schiphol (Bron: Schiphol)
Banenstelsel Schiphol

Heijmans

Bouwbedrijf Heijmans voert de werkzaamheden aan de Aalsmeerbaan op Amsterdam Airport Schiphol uit. Door de sluiting van deze baan moet vliegverkeer uitwijken naar andere start- en landingsbanen. Het betreft hier de Kaagbaan, Zwanenburgbaan en de ook Buitenveldertbaan. De werkzaamheden aan de Aalsmeerbaan moeten 31 mei 2023 zijn afgerond, waarna de baan weer geopend is voor inkomend en vertrekkend vliegverkeer.

Bron & Beeldmateriaal: Amsterdam Airport Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *