United MileagePlus voort weer een massadevaluatie door2 min leestijd

Boeing 777-300 van United Airlines (Bron: United Airlines)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

United Airlines heeft weer een devaluatie doorgevoerd in MileagePlus waardoor de waarde van de miles nogmaals is achteruitgegaan. Drie jaar geleden voerde het programma ook al een devaluatie door waardoor partner awards in prijs omhoog gingen.

United voert weer devaluatie door

Deze keer zijn awards van zowel partnermaatschappijen als United Airlines zelf flink in prijs omhoog gegaan. Het ergste hierbij is nog dat dit is doorgevoerd zonder enige voorafkondiging. Een aantal jaar geleden stopte MileagePlus ook al met awardtabellen waardoor het programma nu dus minder transparant is. Awards tussen Europa en Noord-Amerika zijn met 25% gestegen. Voor een one-way economy award was je eerst nog 30.000 miles kwijt. Nu is dit gestegen naar 40.000 miles. Business class awards zijn gestegen van 60.000 naar 80.000 miles per enkele reis. Partner awards kosten nu zelfs 43.900 miles in economy en 97.100 miles in business class. Dat is een devaluatie van maar liefst 39-47%.

De Business Class (Signature Class) cabine aan boord van de Boeing 787 Dreamliner van Air Canada (Bron: Air Canada)
Business class partner awards bij MileagePlus tussen Europa en Noord-Amerika zijn flink in prijs gestegen. (Bron: Air Canada)

Net als voorheen betaal je voor awards met een reisdatum van minder dan 30 dagen in de toekomst meer miles. Deze toeslag is gestegen met 2.300 miles in economy en 2.800 miles in Business class. Voor partner awards is deze toeslag nu 4.000 miles extra en 10.000 miles extra in business class. Voor first class awards verandert er vreemd genoeg en gelukkig niets. Daar waar United MileagePlus 8 jaar geleden nog een heel interessant programma was om mooie vluchten mee te boeken, kies je nu beter voor een ander programma binnen Star Alliance. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan Air Canada AeroPlan waar nog steeds gratis stop-overs mogelijk zijn. Meer hierover lees je in dit artikel. Ook Avianca LifeMiles, Aegean Miles+Bonus en KrisFlyer van Singapore Airlines blijven interessante programma’s binnen Star Alliance. Naar dit laatste programma kun je ook Membership Rewards overzetten die je kunt verdienen met je American Express kaart.

Uitgelichte afbeelding: United

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *