Zo spaar je gratis extra Flying Blue miles met American Express3 min leestijd

American Express kaarten op een tafel (Bron: Unsplash / CardMapr)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Express biedt in Nederland diverse betaalkaarten aan in samenwerking met Flying Blue. De Flying Blue American Express Platinum kaart is bijvoorbeeld een populaire keuze. Maar wist je dat je ook extra Flying Blue miles kunt sparen op je dagelijkse uitgaven met een gratis American Express kaart? In dit artikel lees je hoe dat werkt.

Flying Blue American Express

Als het om travel creditcards en betaalkaarten met reisvoordelen gaat dan lopen vooral de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk voorop. Er zijn tientallen banken die kaarten aan de man brengen met allerlei voordelen voor frequente reizigers. Denk aan gratis hotel elite status, frequent flyer status en zelfs een gratis tegoed om een reis te boeken. Regelmatig zijn er ook flinke sign-up bonussen te verdienen voor nieuwe (of hernieuwde) kaarthouders.

Helaas is dat op het (vaste land van) Europa wat minder. Zo zijn we in Nederland voornamelijk aangewezen op American Express. Gelukkig speelt Amex wel in op het alomvertegenwoordigde Flying Blue van KLM, Air France en Transavia. Het ideale is namelijk dat je met de Flying Blue American Express kaarten extra miles kunt sparen middels de dagelijkse uitgaven. Met de Gold kaart krijg je 1 mile per uitgegeven euro. Bij Platinum is dat zelfs 1,5 mile per euro. Een uitgave van € 1.000 met de Flying Blue Amex levert je dus 1.000 extra miles op. Uitgaven bij KLM, Air France en Hertz leveren zelfs 2 miles per euro op. Bij Gold is dat 1,5 mile per euro.

En alhoewel deze en sommige andere voordelen zeker goed van pas komen hangt daar ook wel een prijskaartje aan. Zo bieden de Flying Blue American Express Gold en Platinum Card absoluut meerwaarde, maar je betaalt respectievelijk dan ook € 16,50 en € 55 per maand.

Flying Blue kent diverse deelnemersniveau (Bron: Flying Blue)

Gratis extra Flying Blue miles met American Express

Er is echter ook een mogelijkheid om met Amex gratis extra Flying Blue miles te verdienen op je dagelijkse uitgaven. Je hoeft dus niet per se voor de dure Gold of Platinum kaart te gaan. Op dit moment zijn namelijk de Flying Blue American Express Entry en Silver Card het eerste jaar gratis. Je betaalt dus de eerste 12 maanden in principe niet voor het gebruik van de kaart. Voor de Silver Card geldt wel een minimale besteding van € 1.500 in de eerste 3 maanden om het eerste jaar gratis te krijgen. Bij de Entry Card is geen minimale besteding vereist.

Je doet er echter verstandig aan om eerst de Silver Card aan te vragen. Deze is het eerste jaar gratis als je voldoet aan de minimale uitgaven eis. Je krijgt dan ook een bonus van sign-up 2.500 miles. Ben je daarna niet bereid om € 6,25 per maand te betalen, dan kun je gemakkelijk downgraden naar de Entry Card. Je hebt dan geen kosten aan het gebruik van de kaart, maar verdient wel miles op je dagelijkse uitgaven.

Wat levert het dan op?

Als je gedurende een jaar € 7.500 uitgeeft met de creditcard dan levert je dat met de Entry Card 3.500 miles op. Maar met de Silver Card is dat al 6.000. Doe je de uitgaven bij KLM, Air France of Hertz dan is dat 7.500. Het is wellicht niet veel, maar naarmate je uitgaven oplopen loopt ook het aantal miles dat je verdient op. En het mooie is, je hebt er geen extra kosten aan.

Bron foto’s: Unsplash (omslagfoto) en Flying Blue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *