KLM breidt codeshare met Copa Airlines verder uit1 min leestijd

Vlootvernieuwing bij KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM werkt al jaren samen met de Panamese luchtvaartmaatschappij Copa Airlines. Nu komt daar een aanvulling op met routes naar drie nieuwe bestemmingen.

KLM en Copa Airlines codeshare

De uitgebreidere codeshare overeenkomst tussen KLM en Copa Airlines geeft passagiers de mogelijkheid om naar meer bestemmingen te vliegen met Copa Airlines. Reizigers kunnen een ticket kopen met een KLM vlucht naar Panama City (PTY). Vanuit daar kunnen passagiers verder reizen naar Santo Domingo (SDQ), Havana (HAV) en Asuncion (ASU).

De vlucht naar een van deze drie bestemmingen heeft een KL vluchtnummer maar je vliegt met Copa Airlines. Met de codeshare overeenkomst kunnen passagiers nu naar 24 bestemmingen reizen in Midden- en Zuid-Amerika.

KLM Premium Comfort / Premium Economy ©KLM Copa Airlines

Naast het voordeel dat passagiers op deze routes op één ticket kunnen reizen, kunnen zij ook profiteren van andere voordelen zoals doorgelabelde bagage. Reizigers kunnen op Amsterdam Airport Schiphol inchecken en krijgen tickets voor alle vluchten tot de eindbestemmingen. Je moet hiervoor wel een KL-vluchtnummer boeken om voor deze voordelen in aanmerking te komen. SkyTeam Elite Plus leden kunnen overigens gebruikmaken van de Copa Club op de luchthaven van Panama City.

Binnenkort geen XP en elite-bonus meer

Per 1 januari 2024 spaar je geen XP en een eventuele elite-bonus meer bij vluchten die uitgevoerd worden door Copa Airlines. Je krijgt wel XP en een eventuele elite-bonus op de KLM vlucht van en naar Panama City. Als je dit jaar vliegt met Copa Airlines dan ontvang je de XP en een eventuele elite-bonus nog wel.

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *