Review: Copa Club Panama Tocumen International Airport – Terminal 27 min leestijd

Review: Copa Club Panama Tocumen International Airport – Terminal 2

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Waarvoor je ook naar Panama-Stad komt, de stad is divers en een bezoek zeker waard. Van een avontuurlijke tour door de jungle tot aan relaxen op de vele rooftops in de oude stad. En vergeet natuurlijk een bezoek aan het Panamakanaal niet! Dit immense bouwwerk is ook een bezoekje waard. Na ons verblijf in de stad gaan we met Copa Airlines verder naar Bogota in Colombia. In deze review lees je over onze start in de Copa Club Panama Tocumen International Airport Terminal 2.

Panama Tocumen International Airport

Na nog een prachtige dag in de stad, checken we uit in ons hotel. De afgelopen dagen verbleven we in het Waldorf Astoria Panama-Stad. Een mooi en elegant hotel dat tussen de oude stad en de luchthaven ligt. Rondom het hotel vind je allerlei winkelcentra en vanuit het hotel ben je wandelend al snel bij de boulevard. Een videoreportage van ons verblijf tref je op ons YouTube kanaal.

Het is ongeveer 20 minuutjes met de taxi naar de luchthaven. We komen hieraan in (de nieuwe) Terminal 2 en gaan gelijk naar de incheckzuilen. Heel eenvoudig haal je hier een bagagelabel op. Deze maak je aan de bagage vast en hierna kun je je bagage bij de balie afgeven. Het wordt nog gewogen, waarna deze op de band gezet wordt.

Incheckgebied van Copa Airlines

Het is erg rustig op de luchthaven, dus we kunnen gemakkelijk langs de security en de paspoortcontrole. Het afgeven van bagage en aan de andere kant van de security staan duurt nog geen 10 minuten. En dat zonder gebruik te maken van een priority lane.

Review: Copa Club Panama Tocumen International Airport – Terminal 2
Panama City Tocumen International Airport

Meteen na security kun je naar allerlei winkels, restaurants en cafeetjes. Dit gedeelte van de luchthaven is flink gemoderniseerd. Hierover vind je ook allerlei informatie op de verschillende informatieborden door de terminal heen. Bij de security ga je gelijk linksaf om met de roltrap of lift naar de ingang van de Copa Club Panama in Terminal 2 te gaan.

Review: Copa Club Panama Tocumen International Airport – Terminal 2
Met de roltrap naar de ingang van de Copa Club in Terminal 2.

Toegang tot de Copa Club Panama – Terminal 2

Er zijn enkele mogelijkheden die je toegang geven tot deze Copa Club op de luchthaven van Panama-Stad in Terminal 2.

Zelf maakte ik gebruik van mijn Priority Pass die toegang geeft voor mijzelf en ook een gast. Deze Priority Pass heb ik ontvangen na de aanschaf van een American Express Platinum kaart. Het gaat om de reguliere Platinum kaart en niet de American Express Flying Blue Platinum kaart. Eén kind tot 12 jaar is gratis per kaarthouder.

Review: Copa Club Panama Tocumen International Airport – Terminal 2

Heb je de Priority Pass bij het bedrijf zelf gekocht, dan is de prijs voor toegang afhankelijk van het lidmaatschap dat je bij Priority Pass hebt. Per 1 oktober zal Priority Pass haar toegangsprijs voor een bezoek aan een lounge verhogen. Meer  daarover lees je in dit artikel.

Natuurlijk is de Copa Club geopend voor reizigers van Copa Club. Reis je namelijk in Business Class met de maatschappij of een Star Alliance lid, dan heb je ook kosteloos toegang tot deze lounge. Dit geldt ook voor reizigers in de premium cabines van onder andere KLM, Air France, Turkish Airlines, Iberia en Eurowings. De meest recente toegangsvereisten lees je hier.

Ontvangst in de Copa Club Panama – Terminal 2

Ook bij aankomst in deze lounge was het erg rustig. Ik kon gelijk doorlopen naar de balie, waar ik mijn Priority Pass en boardingpas overhandig aan de medewerker. Na een swipe van de pas en het scannen van de boardingpas kan ik de lounge in. De medewerker is netjes, maar verder weinig spraakzaam. We zoeken zelf een plekje waar we rustig kunnen wachten op onze vlucht naar Bogota.

Review: Copa Club Panama Tocumen International Airport – Terminal 2
De incheckbalie van de Copa Club.

Terminal 2 is geopend in juni 2022 en dat is ook duidelijk zichtbaar. Alles oogt netjes, schoon en werkt goed. Ook deze Copa Club in Panama is dus een relatief nieuwe lounge.

Bij de entree tref je een tekst van muzikant Rubén Blades en een scherm met informatie over de vertrektijden.

Op ons YouTube-kanaal vind je ook een video-impressie van deze review van de Copa Club op de luchthaven van Panama-Stad Tocumen International Airport Terminal 2. Wist je trouwens dat je op ons YouTube-kanaal nog veel meer reviews, InsideLooks en trip reports kunt bekijken? We posten wekelijks nieuwe video’s, dus volg ons kanaal om geen video te missen!

Review Copa Club Panama – Terminal 2

De Copa Club op de luchthaven van Panama Tocumen International Airport heeft een oppervlak van 1.925 m². Verdeeld over verschillende ruimtes is er plaats voor 420 reizigers die terecht kunnen in deze Copa Club tussen 05.30 en 21.00 uur.

Bij de ingang van de lounge is een servicedesk. Hier kun je terecht voor vragen en het reserveren van de douches.

Tegenover deze servicedesk tref je een bagageruimte waar je je koffer of tas in een kluisje achter kunt laten. Dat is een handige service. Zo hoef je niet met je spullen door de lounge heen.

In dezelfde gang tref je een business center, voorzien van werkplekken, een computer en printer.

Review: Copa Club Panama Tocumen International Airport – Terminal 2

Deze diashow vereist JavaScript.

Ook zijn verdeeld in deze Copa Club in Panama ook andere ruimtes. Zo is er een entertainment kamer, waar films worden getoond.

Review: Copa Club Panama Tocumen International Airport – Terminal 2

Ook is er een familiekamer waar wat speelgoed voor de kleine reizigers te vinden is. Voor wat meer rust kun je terecht in de rust ruimte. Hier zijn wat ligbedden te vinden, maar het zijn geen afgesloten ruimtes met bedden.

Verder zijn er veel verschillende zitruimtes. Er zijn zowel stoelen met tafeltjes, als fauteuils en een bar met krukken.

Op de meeste plekken zijn oplaadmogelijkheden beschikbaar en in de gehele lounge is gratis wifi beschikbaar. De wifi is redelijk snel en stabiel.

Review: Copa Club Panama Tocumen International Airport – Terminal 2

Het grootste gedeelte van de Copa Club in Panama afgesloten, maar er is ook een ‘buitenterras’ dat je uitzicht over Terminal 2 geeft.

De lounge is erg mooi, waarbij veel gebruikt is van houttinten, planten en kleurrijke tegeltjes. Het is dan ook prettig plaatsnemen in deze lounge, al is het belangrijk te weten dat het tijdens mijn bezoek vrij rustig was. Ik heb gelezen dat het er ook erg vol kan zijn en een plekje lastig te vinden is.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bar & Buffet

Net als in elke review lees je ook over deze Copa Club in Panama meer over de bar en het buffet. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het buffet is een lachertje! De lounge is geweldig qua uitstraling en comfort, maar het buffet stelt niets voor. Het buffet is vrijwel achter in de lounge geplaatst en biedt in de avond enkele hapjes en snacks. Denk hierbij aan groentes om te dippen in hummus en enkele belegde broodjes (klein). Ook is er gesneden stokbrood. En meer hoef je niet te verwachten, helaas. Persoonlijk vond ik dit echt een gemis in zo’n mooie lounge.

Review: Copa Club Panama Tocumen International Airport – Terminal 2

Deze diashow vereist JavaScript.

Tegenover het buffet tref je nog enkele automaten voor warme dranken en koude softdranken.

Review: Copa Club Panama Tocumen International Airport – Terminal 2

Wil je liever een alcoholische drank? Deze kun je bestellen bij de bar. Het was hier wat onduidelijk of er een menu was, maar je kan hier bier, wijn en cocktails bestellen. Op zich een prima service, maar een duidelijk menu kan handig zijn.

Review: Copa Club Panama Tocumen International Airport – Terminal 2

Faciliteiten Copa Club Panama – Terminal 2

Je kunt eerder in deze review over de Copa Club in Panama al meer lezen hoe de lounge in Terminal 2 is opgebouwd. Naast allerlei zitruimtes, een buffet en bar zijn er nog meer faciliteiten. Zogezegd is er een entertainment ruimte waar je films of tv kunt kijken. Op verschillende plekken hangen ook tv’s waarop bijvoorbeeld het journaal of sportwedstrijden worden uitgezonden. Ook zijn er tv’s met informatie over de vertrekkende vluchten.

Reis je met kinderen, dan kunnen deze zich vermaken in de familiekamer. Er is hier wat speelgoed en een tv te vinden. Ook is er een ruimte waar je wat meer kunt rusten. Er zijn hier een soort ligbedden te vinden.

Wil je je opfrissen? Dat kan in de doucheruimtes. Je dient deze te reserveren bij de servicedesk van de ingang. Wanneer de douche beschikbaar is, krijg je een buzzer mee. Je hebt namelijk 15 minuten om te douchen, waarna je de ruimte weer moet verlaten.

Review: Copa Club Panama Tocumen International Airport – Terminal 2

Deze diashow vereist JavaScript.

Nabij de douches zijn ook toiletten te vinden. Zowel de doucheruimtes als ook de toiletten zijn erg netjes en goed onderhouden.

Tot slot biedt deze Copa Club in Panama Terminal 2 je dus een bagageruimte en servicedesk, maar ook wand met lectuur (het tijdschrift van Copa Airlines).

Foto’s review Copa Club Panama  Tocumen International Airport Terminal 2 – InsideFlyer – Marco

Overzicht

Publicatie Datum

17 September 2023

Voordelen

- Grote nieuwe lounge met veel zitplaatsen.
- Verschillende faciliteiten zoals douches, entertainment & familiekamer.
- Er is een business center met computer en printer.
- Goed werkende WiFi.
- Een erg prettige mooi ingerichte lounge met veel planten.

Nadelen

- Het buffet is slecht: enkele wat belegde kleine broodjes, groentesticks en hummus.
- Geen kranten.

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten+Drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Deze Copa Club van Copa Airlines in Panama-Stad op de luchthaven van Tocumen Terminal 2 is een zeer mooie lounge. Het is zeker de moeite om deze lounge te bezoeken als toegang kosteloos inbegrepen is in je ticket. Er zijn veel comfortabele zitplekken en er zijn verschillende goede faciliteiten, waaronder een entertainment kamer een een bagageruimte.
Maar! Kom hier zeker niet voor een goede maaltijd, want dan kom je bedrogen uit. Het buffet is een grote flop, hartstikke zonde! Ik hoop dan ook dat ze hier snel iets aan verbeteren en de droge broodjes en groentesticks vervangen of aanvullen met een beter aanbod van hapjes. Drankjes zijn er daarentegen voldoende, al zou de bar voorzien kunnen worden van een menu.

7 min leestijd">
3.4

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    “Het afgeven van bagage en aan de andere kant van de security staan duurt nog geen 10 minuten.”

    Wie gaat er nou aan de andere kant van security staan?!? Gewoon doorlopen lijkt mij een stuk sneller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *