Review: Pearl Lounge Casablanca Mohamed V Airport Terminal 28 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een mooie week in Marokko zit erop. We eindigen in de ochtend onze reis in Casablanca en gaan per trein naar het vliegveld. Transavia brengt ons vanaf de luchthaven Mohamed V naar Amsterdam. Voordat we vertrekken duiken we echter nog even snel de Pearl Lounge in voor een lichte snack. De Pearl Lounge kun je vinden in Terminal 2 van de luchthaven van Casablanca en in deze review lees je alle details.

Casablanca Mohamed V Airport

Het vliegveld van Casablanca, Mohamed V Airport, ligt op ongeveer 30 minuten rijden met de trein van het station Casa Voyageurs.

Station Casa Voyageurs

Met de auto of taxi duurt het ongeveer 40 minuten tot een uur. Houd er rekening mee dat wanneer je met de trein arriveert, je een voor een langs de security controle moet en dit best wat tijd in beslag neemt alvorens je naar de juiste check-in balie kunt.

Hassan II Moskee in Casablanca

De luchthaven staat in de top 10 van de drukste vliegvelden van continent Afrika (2022) en dient als hub voor Royal Air Maroc. De luchthaven bestaat uit twee terminals die op dit moment in gebruik zijn. Terminal 1 is voor reizigers met Royal Air Maroc en partners. Terminal 2 wordt voor andere maatschappijen gebruikt, denk bijvoorbeeld aan Air France, Saudia en Transavia. Meer informatie vind je op de website van de luchthaven zelf. 

Review: Pearl Lounge Casablanca Mohamed V Airport Terminal 2

We checken onze bagage in bij balies 1-3 van Terminal 2. Hierna volgt een veiligheidscontrole en de paspoortcontrole. Neem hier zeker ook de tijd voor, want het gaat traag en alles wordt meermaals gecontroleerd.

Review: Pearl Lounge Casablanca Mohamed V Airport Terminal 2

Na de paspoortcontrole sta je in vertrekhal waar je allerlei winkeltjes en cafeetjes kunt vinden. Wij volgen de borden voor de Pearl Lounge. De ingang is te vinden tegenover Gate A9. Je neemt hier de lift een etage lager en wandelt hierna naar de lounge.

Review: Pearl Lounge Casablanca Mohamed V Airport Terminal 2

Toegang tot de Pearl Lounge Casablanca Mohamed V Airport

De Pearl Lounge is toegankelijk voor alle reizigers. Passagiers in Business Class en frequent flyers van verschillende airlines krijgen kosteloos toegang tot deze lounge. Zo krijg je met Saudia of Air France toegang als je in Business Class reist of elite lid bent van het loyaliteitsprogramma.

Mocht je geen toegang hebben als Business Class passagier of frequent flyer programma deelnemer dan krijg je ook toegang met LoungeKey of Priority Pass.

Review: Pearl Lounge Casablanca Mohamed V Airport Terminal 2

We reizen deze keer met Transavia naar Amsterdam, dus hebben geen toegang vanwege ons ticket. Ik maak gebruik van mijn Priority Pass en neem kosteloos een gast mee naar binnen. De Priority Pass is trouwens kosteloos inbegrepen bij een American Express Platinum Card betaalkaart. 

Review First Class Lounge

Het valt gelijk op dat deze lounge niet heel groot is, en over slechts een beperkt aantal faciliteiten beschikt. In deze review ga ik kort in op de faciliteiten en de Pearl Lounge op deze luchthaven in Casablanca. 
De entree van de luchthaven is dus te bereiken per trap of lift. De lift is gesitueerd tegenover Gate A9. 

Review: Pearl Lounge Casablanca Mohamed V Airport Terminal 2

Bij binnenkomst zijn er poortjes te vinden. Hier kun je je boarding pass scannen. Wij krijgen toegang met de Priority Pass, dus melden ons bij de balie. Hier helpt een medewerker ons met de toegang, waarna we via een van de poortjes naar binnen kunnen. 

Review: Pearl Lounge Casablanca Mohamed V Airport Terminal 2

De lounge is niet super groot en bestaat eigenlijk uit een grote ruimte. Aan de achterzijde van de lounge zijn een soort afgescheiden hokjes te vinden met daarin een stoel en tafel. Deze plekken zijn fijn als je alleen reist en rustiger wilt zitten. 

In het midden is er een werkplek met computers. Al vraag ik me af of deze nog in werking zijn. Om deze werkplek heen zijn nog wat zitgedeeltes te vinden. 

Review: Pearl Lounge Casablanca Mohamed V Airport Terminal 2

Aan de linkerkant is een gele wand met banken en tafeltjes. En daarvoor weer tafeltjes met fauteuils. Ook is er in dit gedeelte een afgeschermde ruimte voor personen die willen roken. 

Bij de ingang is een bar met barkrukken. 

Review: Pearl Lounge Casablanca Mohamed V Airport Terminal 2

Er is gratis WiFi beschikbaar, maar deze werkt niet optimaal. Verder zijn er voldoende plekken om apparatuur op te laden. Ook hangen er tv’s met reclame en vluchtinformatie.

Voor de kinderen is er een afgeschermde kinderspeelruimte.

Review: Pearl Lounge Casablanca Mohamed V Airport Terminal 2

Er is gebruik gemaakt van verschillende kleuren waardoor de lounge fleurig en gezellig overkomt. Verder is het erg klein en persoonlijk vond ik het niet een hele bijzondere lounge qua faciliteiten. Het is fijn om ergens rustig te kunnen zitten met een hapje en drankje, zonder daar elders veel voor neer te moeten leggen. Via de website van Pearl kun je toegang kopen voor € 50 per persoon. Dat zou ik voor deze lounge zeer zeker niet over hebben. Zeker gezien het feit er ook geen douche en toilet mogelijkheden in de lounge aanwezig zijn.

Eten en drinken

In deze review gaan we ook in op de eet- en drinkfaciliteiten van de Pearl Lounge in Casablanca. Daarover kunnen we zeer kort zijn. Aan de rechterzijde, gezien vanaf de ingang, tref je een kleine bar en buffet. Bij de bar kun je warme dranken bestellen. Ook is hier een koelvitrine waar verschillende snacks in liggen: salade, mini pizza en belegde broodjes. Deze smaken op zich prima, maar de kwaliteit is verder niet bijzonder. De pizza werd voor mij warm gemaakt in de magnetron, maar was daarna nog steeds koud wat ik jammer vond. De salade was wellicht het beste van wat ik er gegeten had.

Review: Pearl Lounge Casablanca Mohamed V Airport Terminal 2

Bij het buffet vind je enkele zoete, hartige broodjes en cornflakes. Er is ook een koelkast met daarin frisdrank en water te vinden.

Foto’s review Pearl Lounge Casablanca Airport: InsideFlyer – Marco

Overzicht

Publicatie Datum

9 June 2024

Voordelen

- Kleine en gezellige lounge.
- Vriendelijke medewerkers.
- Tegenover gate A9 in terminal 2.
- Lounge wordt continue schoongehouden en drinken/snacks aangevuld.

Nadelen

- Geen douche en toilet in de lounge. Toilet buiten de lounge mag een opknapbeurt gebruiken.
- Kwaliteit van het eten is oké, maar niet bijzonder.
- Wifi werkt niet super.

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten en drinken

Algemene Waardering

Conclusie

Voorafgaand aan mijn vlucht van Casablanca naar Amsterdam met Transavia, maak ik gebruik van de Pearl Lounge in Terminal 2. Mijn vlucht vertrekt vanaf gate A3 en de ingang van de lounge is tegenover gate A9 te vinden. Het is dus nog een stukje wandelen. De lounge is gezellig ingericht, maar erg klein. Er zijn wat fijne zitplekken in de lounge te vinden, maar verwacht zeker geen super comfortabele plekken. Door de compactheid van de lounge kan het ook erg druk overkomen. Er zijn wat eet- en drinkopties, waarbij de kwaliteit van het eten oké is, maar echt geen hoogstaande kwaliteit. Het personeel is vriendelijk en houd alles netjes en vult alles aan. Toiletten zijn buiten de lounge te vinden. Omdat de lounge kosteloos toegankelijk was met mijn Priority Pass heb ik er gebruik van gemaakt, maar ik zou hier zeker geen €50 per persoon voor neerleggen.

8 min leestijd">
2.4

Reacties

 1. Van Gooiland zegt

  Ik vind security en paspoort controle op alle Marokkaanse luchthavens die ik bezocht heb reuze meevallen. Het is wel aan te raden om met RAM te vliegen. Niet alleen omdat ze in hun shorthaul vloot een fatsoenlijke J klasse aanbieden (vooral in de 738Max zijn de stoelen erg goed), maar ook omdat je bij aankomst als eerste van boord kunt, en indien je op een remote stand arriveert er een aparte bus voor de J pax klaar staat. Op die manier kom je (redelijk) vooraan in de rij te staan.

  Het is wel apart dat internationale transfer pax die een binnenlandse doorverbinding hebben pas bij aankomst op de tweede luchthaven door de paspoort controle gaan, en daar wordt je dan verwacht ook de boarding card van je eerste (internationale) vlucht te tonen.

  Er zijn inderdaad best veel security checks, en die zijn soms een beetje aan de chaotische kant, maar anderzijds zijn ze erg vriendelijk en soepel. Ik mag graag ergens langs een afgelegen weg in de Atlasbergen of zo grote potten honing kopen, uiteraard zonder etiket of wat dan ook. Met een paar vriendelijke woorden over de uitmuntende kwaliteit van Marokkaanse honing krijg ik die potten zonder problemen als handbagage mee aan boord. Dat scheelt, ik moet er niet aan denken om glazen potten vol honing als ruimbagage in the checken.

  Verder is het natuurlijk zo dat je met een aardig mondje frans in Marokko een heel eind komt, ook bij security en de paspoort controle.

  Wat lounges betreft, geef mij die van RAM maar. En als je pizza nog steeds koud is, dan kun je dat wel jammer vinden, maar je kunt ook vriendelijk en beleefd vragen of ze ‘m nog een keertje in de magnetron doen. Willen ze vast wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *