KLM least A321neo toestellen van CDB1 min leestijd

KLM Airbus A321neo

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM gaat volgend jaar drie Airbus A321neo toestellen leasen van CDB Aviation. Deze toestellen zullen tussen september en november 2024 worden geleverd. Deze zomer huurde KLM ook al een Airbus A321neo van Privilege Style in.

KLM least A321neo’s van CDB

CDB Aviation gaat volgend jaar in totaal drie Airbus A321neo toestellen aan KLM verhuren. Deze toestellen zullen tussen september en november 2024 door de Chinees/Ierse leasemaatschappij aan KLM worden geleverd. Het gaat volgens de maatschappij niet om extra toestellen aangezien deze toestellen al langer nodig waren. Er zullen in totaal dus 53 Airbus toestellen komen. KLM zal deze toestellen inzetten op vluchten binnen Europa. Ze moeten de huidige Boeing 737 toestellen gaan vervangen.  Air France-KLM plaatste in december 2021 een bestelling van in totaal 100 Airbus A320/A321neo toestellen. Ook werd er een optie van nog eens 60 extra toestellen geplaatst.

KLM verlengt opnieuw flexibel boekingsbeleid
KLM gaat Airbus A321neo toestellen huren van CDB. (Foto: KLM)

De aanschaf van deze toestellen, inclusief de Embraer 195-E2 toestellen, is volgens KLM een belangrijke stap in het behalen van de doelstelling op het gebied van duurzaamheid en klantbeleving. Zo produceren deze Airbus toestellen 50% minder geluid dan de huidige Boeing 737 toestellen. Daarnaast zorgen deze toestellen voor vijftien procent reductie in brandstofverbruik en CO2-uitstoot. Samen met het gebruik van duurzame luchtvaartbrandstof (SAF) en andere innovatie en efficiëntie zal dit alles bijdragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen van Parijs. Doordat brandstof- en operationele kosten zullen dalen ontstaat er ruimte voor investeringen in een sterke toekomst. KLM zal verdere informatie over de configuratie en uitrusting van de cabine op een later moment bekendmaken.

Uitgelichte afbeelding: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *