KLM Cityhopper huurt deze zomer een Spaanse Airbus A321 in2 min leestijd

KLM Airbus A321neo

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM huurt deze zomer een Airbus A321 in van Privilege Style voor extra capaciteit bij KLM Cityhopper. Naast dit toestel vliegen er deze zomer ook een aantal Embraer toestellen van German Airways voor de luchtvaartmaatschappij. Dit komt door de aanhoudende problemen met de nieuwe Embraer E195-E2 toestellen.

KLM Cityhopper huurt Spaanse A321 in

Tot en met 28 oktober 2023 zal KLM een Airbus A321 inhuren van Privilege Style. Dit toestel met registratie EC-NLJ zal vluchten uitvoeren tussen Amsterdam Airport Schiphol, Madrid en Billund. Aan boord van deze toestellen vind je geen KLM personeel maar Privilege Style. Aan boord van het toestel ontvang je wel de gebruikelijke catering en ook de grondafhandeling zal door KLM gedaan worden.

In de toestellen is plaats voor 20 passagiers in Business Class en 184 passagiers in Economy Class. Er is keuze uit een standaard stoel, stoelen in de voorste sectie en stoelen met meer beenruimte. Economy comfort is niet beschikbaar aan boord van de Airbus A321.

Nieuwste KLM Embraer 195-E2 is onderweg naar Nederland
De Embraer E195-E2 van KLM Cityhopper

Passagiers die vliegen met dit toestel ontvangen automatisch een stoelwijziging. In geval van annulering van vooraf aangekochte stoelen ontvangen passagiers het bedrag retour. Zij ontvangen hiervan automatisch bericht. Daarnaast mogen baby’s aan boord van dit toestel alleen aan de linkerkant van het vliegtuig plaatsnemen.

Naast de Spaanse Airbus A321 van Privilege Style vliegen er ook vijf Embraer toestellen van German Airways voor Cityhopper. Deze toestellen vliegen op Cityhopper vluchten van Amsterdam naar Dusseldorf, Stuttgart, Bazel, Aalborg en Frankfurt. Sinds kort is er ook Europe Business Class beschikbaar aan boord van deze toestellen.

KLM zal vanaf volgend jaar ook zelf met een Airbus A320/A321 gaan vliegen. Deze toestellen vervangen dan de huidige Boeing 737 vloot. Transavia neemt het eerste toestel aan het einde van dit jaar in ontvangst.

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *