Review: Hainan Airlines HNA Club Lounge Beijing Capital Airport T210 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens onze rondreis door China deden we onder meer de indrukwekkende steden Shanghai, Xi’an en Beijing aan. Maar na deze prachtige reis door dit immense land is het tijd om weer huiswaarts te gaan. Voordat we met KLM in World Business Class naar Amsterdam vliegen maken we nog gebruik van de Hainan Airlines HNA Club Lounge op Beijing Capital Airport (T2) en in deze review lees je er alles over.

Beijing Capital International Airport

De Chinese hoofdstad Beijing heeft 2 grote vliegvelden. Dat zijn Beijing Capital International Airport (PEK) en Beijing Daxing International Airport (PKX). Laatstgenoemde opende in 2019 haar deuren en is dus nog erg nieuw. Luchthaven Beijing Capital mocht echter al in 1958 de eerste passagiers verwelkomen. KLM vliegt vanuit Amsterdam alleen op PEK, terwijl China Southern juist op PKX vliegt. 

Naar mijn mening is het wel het handigste om op PEK te vliegen omdat deze luchthaven dichterbij de stad ligt. Vanuit Beijing Capital neem je namelijk gemakkelijk de metro naar de stad reizen. En taxi kan natuurlijk ook, maar duurt vaak wel langer. 

Beijing Capital International Airport (PEK)

De Hainan Airlines HNA Club lounge, waar deze review over gaat, is te vinden vlakbij gate 12 van Beijing Capital Airport. Vanuit de security en paspoortcontrole is dat niet ver lopen. De HNA Club krijgt overigens 5 sterren van Skytrax en moet daarmee één van de betere lounges in China zijn. 

Toegang tot de HNA Club Beijing Capital Airport

De HNA Club is vrij toegankelijk voor Business of First Class passagiers van onder meer Hainan Airlines, Air France en KLM. Het is ook mogelijk om toegang te kopen, maar het is niet helemaal duidelijk hoeveel dat precies kost. Voor zover ik kon zien laat deze lounge geen kaarthouders van bepaalde creditcards, Priority Pass, DragonPass of Plaza Premium toe.

Deze keer hadden we toegang doordat we in World Business Class met KLM naar Amsterdam vliegen. Air France Business en First Class passagiers hebben ook toegang tot deze lounge. 

Ontvangst

Na een efficiënte check-in voor onze KLM vlucht is er nog genoeg tijd om de HNA Club lounge te bezoeken. We melden ons bij de receptie en overhandigen de vliegtickets. Na controle mogen we naar de binnen. De service begint in ieder geval al erg vriendelijk. Bovendien spreken de medewerkers goed Engels. Heel druk is het overigens niet, de medewerkers lijken blij dat ze de gasten mogen helpen.

De lounge heeft een grootte van 726 m2 en een capaciteit van maximaal 150 gasten.

Ontvangst Hainan Airlines HNA Club Lounge Beijing Capital International Airport

Review HNA Club Beijing Capital Airport

Bij binnenkomst in de lounge stap je direct het restaurantgedeelte binnen. Hier zijn zowel de bar als het buffet te vinden, maar daarover later meer. Loop je door dan kom je in het loungegedeelte. Hier zijn diverse soorten zitplekken te vinden. Er is zowel gedacht aan zakelijke reizigers die alleen reizen als families en groepen. Denk bijvoorbeeld aan lage banken met krukjes en een tafeltje. Maar achterin de lounge zijn ook zitplekken waar je wat meer afgezonderd met meer privacy kan zitten. Bijvoorbeeld als je wil werken. 

Restaurant Hainan Airlines HNA Club lounge Beijing Capital Airport (PEK)
Hainan Airlines HNA Club lounge Beijing Capital Airport (PEK)

Rechts achterin de lounge is nog een buffet waar drinken te krijgen is. En helemaal achterin de lounge is een Business center ingericht met computers en een printer. Ga je de andere kant op dan vind je ook nog speciale ruimte waar je kunt zitten zonder last te hebben van de andere gasten. Deze ruimtes zijn voorzien van banken, een tafeltje en een televisie. Sommige van de ruimtes zijn ook geschikt om een dutje te doen of juist om wat calorieën te verbanden op de hometrainer!

Hainan Airlines HNA Club lounge Beijing Capital Airport (PEK)
Hainan Airlines HNA Club lounge Beijing Capital Airport (PEK)

Achter deze ruimtes zijn de toiletten en douches te vinden. De grote raampartij in de lounge biedt trouwens een mooi uitzicht op de start- en landingsbanen.  

Bar en buffet

Zoals eerder al benoemd in deze review van de Hainan Airlines lounge in Beijing is voorin het restaurantgedeelte te vinden. Hier ben ik zeer positief over. Het menu is uitgebreid en veel gerechten worden op bestelling gemaakt. De noodles die ik als ontbijt had besteld waren zeer smaakvol. Bovendien is de service zeer goed. De dame van de bediening nam uitgebreid de tijd om het menu uit te leggen. 

Restaurant Hainan Airlines HNA Club lounge Beijing Capital Airport (PEK)

Naast het a la carte aanbod is er ook een buffet. Hier kun je onder meer vers fruit, sandwiches en koude snacks krijgen. Er is zelfs een vitrine met 4 smaken schepijs! Naast het buffet is een open bar met sappen, frisdranken en verschillende soorten Chinees bier, wijn en sterke drank. 

Voor de liefhebbers is er op gezette tijden een Chinese theeceremonie. Hiervoor is een speciaal gedeelte van de lounge ingericht. Achterin de lounge is nog een kleine bar te vinden waar je Nespresso koffie en thee kunt pakken. 

Theeceremonie Hainan Airlines HNA Club lounge Beijing Capital Airport (PEK)
Koffie Hainan Airlines HNA Club lounge Beijing Capital Airport (PEK)

Faciliteiten

In deze review van de Hainan Airlines HNA Club op de luchthaven van Beijing zal ik ook de overige faciliteiten bespreken. En daar ben ik aardig van onder de indruk. Naast de bar en het buffet is er namelijk gedacht aan heel wat extra faciliteiten. 

Natuurlijk zijn er nette toiletten en douches te vinden. De douches zijn ruim en met een regendouche is het natuurlijk nooit verkeerd om jezelf even op te frissen voor de volgende vlucht. Amenities zijn van het luxe Franse merk L’Occitane en Provence. De schoonmaak is trouwens wel een aandachtspuntje voor de douches. Dat kan wel wat beter.

Mocht je willen uitrusten na een lange vlucht, of juist voor je volgende vliegreis, dan kun je gebruikmaken van de slaapruimtes. Deze zijn niet volledig afgesloten van de rest van de lounge. Maar je kunt er wel comfortabel een dutje doen. Er is gedacht aan plek voor je bagage, maar ook een klein tafeltje om bijvoorbeeld je telefoon op te leggen. Ook zijn er massagestoelen waar je tot rust kunt komen. 

Slaapruimte Hainan Airlines HNA Club lounge Beijing Capital Airport (PEK)
Massagestoel Hainan Airlines HNA Club lounge Beijing Capital Airport (PEK)

Uitrusten is aan sommige mensen niet besteed. Ook dan kun je in de HNE Club je lol op. Er zijn op meerdere plekken namelijk Hometrainers geplaatst! 

Hometrainer Hainan Airlines HNA Club lounge Beijing Capital Airport (PEK)

Op diverse plekken in de HNA Club hangen schermen met vluchtinformatie. Achterin de lounge is een Business center ingericht met iMacs en een printer. Uiteraard is er ook gratis snelle WiFi beschikbaar voor gasten. 

Bron foto’s: InsideFlyer – Christian 

Overzicht

Publicatie Datum

15 June 2024

Voordelen

- Goed restaurant met buffet en a la carte menu
- Slaapruimtes en massagestoelen om helemaal tot rust te komen
- Hometrainers om actief te blijven

Nadelen

- Lounge is niet toegankelijk middels een Europese creditcard of ander lounge lidmaatschap
- Schoonmaak douches kan beter

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten en drinken

Algemene Waardering

Conclusie

De Hainan Airlines HNE Club lounge op Beijing Capital International Airport krijgt met recht 5 sterren van Skytrax. Het is dan misschien geen grote lounge, maar de faciliteiten zijn wel erg goed. De grote diversiteit van zitplekken en slaapruimtes spreekt zeker aan. Daarnaast is het menu in het restaurant erg goed en het buffet uitgebreid. De service is ook goed te noemen.

10 min leestijd">
4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *