Priority Pass verhoogt tarief voor extra gast2 min leestijd

priority pass

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ben je in het bezit van een Priority Pass om lounges wereldwijd te bezoeken? Dan is dit artikel zeker interessant voor jou! Priority Pass biedt toegang tot meer dan 1.400 lounges en daarbij mag je vaak kosteloos een gast meenemen. Neem je een extra gasten mee, dan betaal je een extra tarief. Dit tarief voor een bezoek van een extra gast aan een Priority Pass lounge zal worden verhoogd per 1 oktober.

Priority Pass, wat is dat?

Priority Pass is een club waarbij vele lounges wereldwijd zijn aangesloten, waaronder Plaza Premium lounges. Middels een lidmaatschap bij Priority Pass kun je toegang krijgen tot meer dan 1.400 lounges wereldwijd. In Nederland zijn dat onder andere de Aspire Lounge 41 en 26 op de luchthaven Schiphol. Ook kun je terecht bij de Aspire Lounge op Eindhoven Airport. Op de luchthaven van Rotterdam kun je terecht bij de Prima Vista Lounge.

Soorten lidmaatschap

Het is mogelijk om op verschillende manieren lid te worden bij Priority Pass. Allereerst kun je bij henzelf kiezen uit drie soorten lidmaatschappen. De lidmaatschappen zijn gebaseerd op je reisgedrag en variëren in prijs tussen de €89 en €459 per jaar. Meer informatie over de verschillende soorten lidmaatschappen en de voorwaarden, lees je op hun eigen website.

Priority Pass verhoogt tarief voor extra gast

Ook is het mogelijk om een betaalkaart aan te schaffen, zoals een American Express kaart, waar een lidmaatschap van Priority Pas bij is inbegrepen. De American Express Platinum kaart geeft je onder andere een kosteloos Privium lidmaatschap, maar ook een kosteloos Priority Pass lidmaatschap. Deze voordelen gelden ook voor de extra Platinum kaarthouder van de American Express Platinum kaart. Meer over de voordelen van de American Express Platinum kaart lees je natuurlijk op InsideFlyer.

Op de website of in de app van Priority Pass kun je heel gemakkelijk vinden welke lounges er op welke luchthaven zit. Zo kun je je reis dus gemakkelijk voorbereiden en weet je waar je kunt ontspannen en wachten op je (volgende) vlucht.

Verhoging tarief extra gast

Bij het eigen lidmaatschap van Priority Pass is kosteloos toegang van een gast niet inbegrepen. Je betaalt dan per keer een tarief van €28 per extra gast. Heb je de American Express Platinum betaalkaart? Dan kun je kosteloos één gast meenemen. Wil je meer dan één gast meenemen, dan betaal je tot 1 oktober €28 per extra gast. Vanaf 1 oktober zal de prijs €30 per (extra) gast zijn.

Priority Pass geeft op haar website de volgende reden van de prijsverhoging:

Net als veel andere bedrijven moeten we onze prijzen in balans brengen met de stijgende kosten. Onze prijzen zijn de afgelopen vier jaar hetzelfde gebleven, maar in een tijd waarin bedrijven te maken krijgen met ongeëvenaarde uitdagingen en toenames van kosten, moeten we nu een aanpassing doen aan onze tarieven voor bezoeken.

Meer informatie over onder andere de verhoging van het tarief, lees je op deze website van Priority Pass.

Bron foto’s: Priority Pass

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *