Zo boek je een goedkoop Thalys treinticket naar Parijs voor € 355 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Internationaal treinverkeer wordt steeds populairder, zeker nu er meer verbindingen bijkomen. De trein is qua reistijd op dit moment vooral interessant op korte verbindingen zoals van Amsterdam naar Parijs. Dat kan overigens ook handig van pas komen als je vlucht vanuit Parijs vertrekt natuurlijk. Als je er op tijd bij bent met boeken kun je al vanaf € 35 per enkele reis een treinticket naar Parijs aanschaffen. In dit artikel lees je hoe dat werkt.

Goedkoop Thalys treinticket

Voor een treinticket naar Parijs kunnen de kosten flink oplopen. Zeker als je kort van tevoren boekt. Door de hoge vraag verkopen de stoelen snel uit en ben je aangewezen op duurdere tickets. Hierdoor komt het regelmatig voor dat zelfs een vliegticket van Amsterdam naar Parijs goedkoper is.  Het is echter ook mogelijk om een goedkoop Thalys treinticket te boeken. De tickets zijn namelijk al beschikbaar vanaf € 35 per persoon per enkele reis. Dit is inclusief bagage.

En dan te bedenken dat een Flixbus ticket van Amsterdam naar Parijs slechts enkele euro’s goedkoper is tegenover een bijna dubbele reistijd. Natuurlijk kun je nog steeds kiezen voor het vliegtuig. En in sommige gevallen zal dat zeker sneller zijn dan de trein. Op dit moment vliegen alleen KLM en Air France non-stop tussen Schiphol en Charles de Gaulle. Een vliegticket kost dan minimaal € 85 per enkele reis. Daar komen dan nog wel eventuele bagagekosten bij.

Thalys trein op het perron (Bron Thalys)

Thalys treinticket Amsterdam-Parijs voor € 35

Een rit met Thalys van Amsterdam naar Parijs is al beschikbaar vanaf € 35 per enkele reis. Maar hoe boek je zo’n goedkoop treinticket? De belangrijkste regel hiervoor is dat je er vroeg bij moet zijn. Op dit moment (augustus/september 2023) kosten de tickets minimaal € 162. Maar in eind september daalt dat al naar € 60 en een maand later zelfs € 48. In november 2023 kost een ticket op dit moment minimaal € 35. Je moet dus zo’n 2,5 maand van tevoren boeken om een goedkoop Thalys treinticket te bemachtigen.

Om een kaartje voor € 35 te boeken (of € 70 voor een retour) ga je naar de website van NS International. Vul in dat je vanaf ‘Amsterdam Centraal’ vertrekt. De stations ‘Schiphol Airport’ en ‘Rotterdam Centraal’ zijn ook mogelijk voor dezelfde prijs. Vul ‘Parijs’ in als eindbestemming, dit wordt automatisch naar ‘Parijs Gare du Nord’ aangepast, dit is namelijk op deze route het eindstation van de Thalys trein. Klik daarna op ‘Zoeken’.

Goedkoop treinticket Thalys Amsterdam Parijs via NS International

In de kalender staat bovenaan het minimumtarief aangegeven. In onderstaand voorbeeld is vanaf november 2023 het tarief van € 35 beschikbaar. Klik op de gewenste vertrekdatum en maak een keuze uit de getoonde treindiensten. Let op dat sommige verbindingen een overstap hebben en je niet met Thalys reist.

Goedkoop treinticket Thalys Amsterdam Parijs via NS International

Je kunt een goedkoop Thalys treinticket hier aanschaffen op de website van NS International. Tickets zijn ook beschikbaar via de website van Thalys, de prijzen zijn doorgaans hetzelfde. Het is altijd slim om te kijken of een van de twee een promotie heeft waar je van kunt profiteren. Op dit moment loopt er geen actie. Het goedkoopste ticket dat beschikbaar is start dus bij € 35 per enkele reis (Amsterdam-Parijs of andersom).

Overigens kun je voor € 40 extra een 1e klas ticket aanschaffen. Je hebt dan ook toegang tot de NS International Lounges en snellere WiFi aan boord. Betaal je nog eens € 75 bij dan krijg je ook premium catering aan boord en meer flexibiliteit (gratis annuleren). Bovendien kun je dan ook gebruikmaken van de lounges in Parijs.

Let op dat er vanaf 10 december 2023 een nieuwe dienstregeling zal starten voor Thalys. Deze treintijden (en prijzen) zijn nog niet bekend gemaakt. Vanaf maandag 11 september 2023 start de verkoop voor reizen tot en met 10 januari 2024. Vanaf dat moment is het weer mogelijk om 4 maanden vooruit te boeken. Dit geldt dus ook voor Thalys treinreizen naarAntwerpen, Brussel, Parijs, Luchthaven Charles de Gaulle en Marne-la-Vallée (Disneyland Parijs).

Bagage en catering

Terwijl airlines voor bagage vaak een toeslag in rekening brengen is dat bij de trein (nog) niet zo. Aan boord van Thalys mag je 2 stuks grote bagage meenemen (max. 75x53x30 cm) en 1 stuk handbagage. Er is zelfs geen maximum gewicht, alhoewel op de website van de treinmaatschappij wel valt te lezen dat je zelf je bagage moet kunnen tillen. Eventuele extra bagage kost € 30 per stuk. Dit dien je aan boord af te rekenen. Betalen aan boord kan met American Express, Visa en MasterCard.

Aan boord van elke Thalys trein is een zogenaamde ‘Welcome Bar’ te vinden. Hier zijn dranken (warm, koud en alcoholisch) en snacks verkrijgbaar. Bestellen kan bij de bar, maar ook vanuit je zitplek via WiFi (ga daarvoor naar bar.thalys.com). Je krijgt dan een melding zodra je bestelling klaar is om op te halen. Het menu is overigens hier terug te lezen. Betalen aan boord kan met American Express, Visa en MasterCard.

Passagiers die reizen in 1e klas met een ‘Premium ticket’ hebben catering inbegrepen. De actuele menus zijn op deze pagina te raadplegen. Het is ook mogelijk een goedkoper 1e klas ‘Comfort ticket’ te boeken. Het gaat dan wel om een zitplaats in de 1e klas, maar er is geen catering inbegrepen.

Eerste klas Thalys (Bron: Thalys)

Thalys route van Amsterdam naar Parijs

De treinrit van Amsterdam Centraal naar Parijs Gare du Nord duurt ongeveer 3 uur en 20 minuten. Voor de terugreis staat volgens de dienstregeling ook 3 uur en 20 minuten gepland. Sommige directe verbindingen doen er iets langer over, dit heeft te maken met de drukte op het spoor op dat moment. Kies je voor een trein met overstap(pen) dan loopt de reistijd op.

Vanuit Amsterdam Centraal zijn er de volgende stops: Schiphol Airport, Rotterdam Centraal, Hazeldonk, Antwerpen Centraal, Brussel Midi en Parijs Gare du Nord. Vanuit Parijs is de volgorde logischerwijs omgekeerd. Het is mogelijk om op elk station in Nederland in te stappen. De prijs is echter niet anders. Voor een reis vanuit bijvoorbeeld Rotterdam Centraal naar Parijs betaal je dus hetzelfde, alhoewel je reis natuurlijk iets korter is. Het is ook mogelijk om vanuit elk ander station in Nederland te vertrekken. Je betaalt dan iets bij, maar het is goedkoper dan een apart NS treinticket naar één van de Thalys opstapstations.

Bron foto’s: InsideFlyer

Reacties

  1. Frank zegt

    Thalys wordt dus nu Eurostar.. Dus ben benieuwd wat er nu met de lounge toegang gaat gebeuren. Bij Eurostar mag je met je Amex Platinum naar binnen. Bij Thalys is dit niet het geval. Dat hebben wij ervaren op Gare du Nord. Zal men, nadat Thalys is opgegaan in Eurostar, overal met de Amex Platinum naar binnen kunnen? Dat zal mooi zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *