KLM hervat codeshare naar Seoul met Korean Air2 min leestijd

KLM Boeing 777-200ER Kaapstad

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM hervat vanaf 29 oktober 2023 de codeshare overeenkomst met Korean Air voor de vluchten tussen Amsterdam Airport Schiphol en Seoul. De afgelopen tijd heeft KLM de codeshare overeenkomsten met diverse luchtvaartmaatschappijen verder uitgebreid, waaronder met Copa Airlines, IndiGo en Qantas.

KLM en Korean Air hervatten codeshare naar Seoul

Door de codeshare overeenkomst kunnen passagiers op deze route gebruik maken van diverse voordelen. Passagiers kunnen bijvoorbeeld inchecken op Schiphol voor alle vluchten tot de eindbestemming. De bagage kan hier ook ingecheckt worden tot de eindbestemming. Zowel Korean Air als KLM zijn onderdeel van de SkyTeam alliantie. Hierdoor kun je ook gebruik maken van de Flying Blue en SkyTeam Elite (Plus) voordelen als je reist met een van de twee luchtvaartmaatschappijen.

Vliegschema

KL855 vertrekt tijdens de aankomende winterdienstregeling om 20.35 uur uit Amsterdam en komt de volgende dag om 16.25 uur lokale tijd aan in Seoul. De terugvlucht met vluchtnummer KL856 vertrekt om 00.55 uur (lokale tijd) uit Seoul en komt om 07.05 uur aan in Amsterdam. Deze KLM vluchten zijn ook te boeken als Korean Air KE5925 en KE5926.

KE926 vertrekt om 19.45 uur uit Amsterdam en komt de volgende dag om 15.35 uur lokale tijd aan in Seoul. De terugvlucht met vluchtnummer KE925 vertrekt om 11.10 uur (lokale tijd) uit Seoul en komt om 17.15 uur aan in Amsterdam. Deze Korean Air vluchten zijn ook te boeken als KLM KL200 en KL201.

Welke toestellen vliegen er rond met een SkyTeam Livery?

Vliegtuigen op deze route

KLM zet in de winterdienstregeling op de vluchten tussen Nederland en Zuid-Korea een Boeing 777-200ER in. Dit type toestel krijgt in de loop van volgend jaar ook de nieuwe Premium Comfort en World Business Class aan boord. Op dit moment is er alleen een World Business Class en een Economy Class (inclusief Economy Comfort) aanwezig in het toestel.

Korean Air vliegt met een Boeing 777-300ER op de route tussen Zuid-Korea en Nederland. De Economy Class stoelen aan boord van dit type toestel staan in een 3-3-3 opstelling. In de Boeing 777-200ER van KLM staan deze in een 3-4-3 opstelling. Passagiers die met Korean Air vliegen hebben dus iets meer ruimte in deze cabine.

Afbeeldingen ©KLM/KoreanAir

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *