KLM breidt codeshare met Qantas verder uit1 min leestijd

KLM breidt codeshare met Qantas verder uit (Bron: KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM en Qantas werken al sinds enkele jaren samen op zowel codeshare als loyalty gebied. Het begon met een codeshare op vluchten van KLM naar Singapore en doorverbindingen met Qantas naar Australië. Inmiddels zijn er meer routes beschikbaar. Nu komt daar weer een aanvulling op via Hong Kong.

KLM en Qantas codeshare

De nieuwe codeshare overeenkomst tussen KLM en Qantas geeft passagiers van beide maatschappijen de mogelijkheid om op elkaars vluchten te vliegen via Hong Kong. Dit blijkt uit berichtgeving van de website Aeroroutes. Vanaf deze maand is een KL-vluchtnummer toegevoegd aan de volgende Qantas routes:

  • Melbourne – Hong Kong (vanaf 20 juni 2023).
  • Sydney – Hong Kong (vanaf 1 juni 2023).

Naast het voordeel dat reizigers van Qantas en KLM op deze routes op één ticket kunnen reizen profeteren zij ook van doorgelabelde bagage. Reizigers hoeven dus maar één keer in te checken voor hun eindbestemming. Let erop dat je ook daadwerkelijk een vlucht met een KL-vluchtnummer boekt om hiervoor in aanmerking te komen.

Meer artikelen over Qantas, waaronder enkele vlucht en lounge reviews, lees je hier op InsideFlyer.

Neus van de Boeing 777-300 van KLM (Bron: KLM)

Flying Blue

Het loyaliteitsprogramma van Air France en KLM is ook verbonden aan dat van Qantas. Zo geniet je op Qantas vluchten met een KL-vluchtnummer op je ticket ook van een aantal van de voordelen van je Flying Blue status. Echter gelden niet altijd alle voordelen. Dit heeft er volgens Flying Blue mee te maken dat Qantas een oneworld carrier is en KLM SkyTeam. Daardoor zijn niet alle voordelen uitwisselbaar. Als je vanuit je Flying Blue status extra bagagetoelage krijgt dan is deze ook op de codeshare vlucht geldig. Dit kan dan wel weer veel geld schelen. Daarnaast verdien je Flying Blue Miles op Qantas vluchten met een KL-vluchtnummer.

Bron foto’s: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *