KLM sluit overeenkomst met El Al voor vluchten van/naar Tel Aviv2 min leestijd

787-8; El Al; View from from Right; Over clouds; Rendering; K66452

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanwege de huidige situatie in Israël is er een vrijwillig omboekbeleid voor KLM tickets van, via en naar Tel Aviv. Voor reizigers is het nu mogelijk om te reizen met El Al. KLM vliegt zelf vanwege de situatie (tijdelijk) niet meer naar Tel Aviv. Op deze manier kunnen passagiers toch reizen tussen Nederland, Frankrijk en Israël.

KLM heeft omboekbeleid voor vluchten van, naar & via Tel Aviv

KLM en partner Air France bieden passagiers een vrijwillig omboekbeleid voor vluchten van, naar of via Tel Aviv. Dit beleid is geldig voor tickets gekocht voor of op 7 oktober 2023 voor reizen tot 31 december 2023.

Heb je een KLM ticket gekocht, dan kun je het omboeken naar een nieuwe datum. Dit kan alleen wanneer dezelfde reisklasse beschikbaar is als in het originele ticket. De nieuwe vertrekdatum moet uiterlijk 31 januari 2024 zijn.

Het is ook mogelijk om een voucher aan te vragen. Deze is na uitgifte een jaar geldig. Deze voucher is te gebruiken voor alle KLM, Air France, Delta en Virgin Atlantic vluchten die via de website van KLM of Air France te koop zijn. Het is ook mogelijk om de voucher te gebruiken voor extra opties zoals een Economy Comfort stoel.

Tevens is het mogelijk om een terugbetaling aan te vragen. Dit is mogelijk voor zowel het ticket als een eventuele extra optie. Het is tevens mogelijk om dit aan te vragen als je een niet-terugbetaalbaar ticket hebt gekocht. De volledige voorwaarden van het omboekbeleid van KLM kun je hier vinden.

B777 KLM El Al Israel

KLM sluit overeenkomst met El Al

Naast het omboekbeleid van KLM is er nu ook een overeenkomst gesloten met El Al. Passagiers van KLM en Air France waarvan hun vlucht onvrijwillig is geannuleerd kunnen hier gebruik van maken. Deze passagiers hebben de mogelijkheid om met El Al te reizen tussen Amsterdam Airport Schiphol en Tel Aviv, en tussen Parijs Charles de Gaulle en Tel Aviv. Het omboeken is mogelijk vanaf 48 uur voor vertrek tot 31 oktober 2023.

De vlucht moet worden omgeboekt binnen dezelfde reisklasse als in het originele ticket. Reis je in Economy Class, dan is het dus niet mogelijk om omgeboekt te worden in Business Class. De boekingsklassen CIDZJ / WQBP / YMKVSLHNGOU komen in aanmerking indien er stoelen beschikbaar zijn. Om van dit aanbod gebruik te maken kun je contact opnemen met de partij waar het ticket is aangekocht.

Afbeeldingen ©KLM/Boeing-ElAl

Reacties

 1. Van Gooiland zegt

  “Vanwege de huidige situatie in Israel is er een vrijwillig omboekbeleid voor KLM tickets van, via en naar Tel Aviv.

  KLM heeft omboekbeleid voor vluchten van, naar & via Tel Aviv.

  KLM en partner Air France bieden passagiers een vrijwillig omboekbeleid voor vluchten van, naar of via Tel Aviv.”

  Het is mij nog steeds niet helemaal duidelijk. Voortaan de boodschap graag minstens zes keer herhalen, misschien dat ik het dan eindelijk snap.

  “De brekingsklassen.” De watte?

  De dag dat InsideFlyer een goed geschreven en geredigeerd artikel publiceert sla ik stijl achterover van verbazing. De kans dat dat gebeurt is echter nihil.

  Ze kunnen het niet, ze willen het niet, ze doen het niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *