Corendon sluit zich aan bij SkyTeam Sustainable Flight Challenge2 min leestijd

Flinke brandstofbesparing Schiphol door duurzaam taxiën

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Nederlandse vakantiestunter Corendon is de nieuwste deelnemer van de SkyTeam Sustainable Flight Challenge. De leisure airline wil graag leren van de inspanningen die SkyTeam maatschappijen doen om hun operatie minder belastend voor het milieu te maken. De Sustainable Flight Challenge duurt nog tot en met november 2024 en er doen in totaal 23 maatschappijen mee.

Wat is de SkyTeam Sustainable Flight Challenge?

De Sustainable Flight Challenge (TSFC) werd geïnspireerd op de bekende vliegrace die in 1934 werd gehouden. De wedstrijd was om zo snel (en veilig) mogelijk van Londen naar Melbourne te vliegen. De race kende in die tijd heel wat uitdagingen en daardoor moesten de teams creatief aan de slag om hun doel te behalen. Uit de race kwamen dan ook heel wat innovaties voort. 

Het idee van TSCF is vergelijkbaar. De Challenge kent zijn oorsprong bij onze eigen KLM. Een paar jaar terug bedachten een aantal medewerkers van KLM om een ‘race’ te organiseren en daarmee met allerlei innovaties te testen. Pieter Elbers, de toenmalige CEO van het bedrijf, zag daar wel wat in en besloot het met SkyTeam te delen. Inmiddels doen er 24 maatschappijen mee. De meeste zijn ook lid van SkyTeam. Denk naast KLM bijvoorbeeld aan Air France, Delta, ITA, Garuda Indonesia, Saudia en Vietnam Airlines. 

Inmiddels zijn er 465 oplossingen, verbeteringen en innovaties uit de Challenge gekomen. Bijvoorbeeld ter verbetering van de CO2-emissiereductie, het gebruik van duurzame vliegtuigbrandstof (SAF), route-optimalisatie, afvalvermindering en vrachtafhandeling.

Corendon nieuwste deelnemer

Het Nederlandse Corendon is dus de nieuwe deelnemer van de Sustainable Flight Challenge. Gunay Uslu, CEO van Corendon, is positief over de deelname. Zij stelt dat Corendon graag haar ecologische voetafdruk wil verkleinen. De TSCF moet daar volgens hem positief aan bijdragen. Naast Corendon is TUIfly overigens ook deelnemer. 

Deelname aan TSFC door Corendon Dutch Airlines past in ons streven om Corendon duurzamer te maken, en om onze afdruk te verminderen. Vliegen is vervuilend, maar juist door dit soort samenwerkingen kunnen we heel concreet aan de slag met praktische oplossingen. Er is nog een lange weg te gaan, maar ik geloof in de kracht van technische innovaties om ons te helpen belangrijke stappen te zetten op die weg.

Gunay Uslu, CEO van Corendon

Bron foto’s: Schiphol en SkyTeam

Reacties

 1. Tweeter zegt

  “Het Nederlandse Corendon is dus de nieuwe deelnemer van de Sustainable Flight Challenge. Gunay Uslu, CEO van Corendon, is positief over de deelname. Hij stelt dat Corendon graag haar ecologische voetafdruk wil verkleinen. De TSCF moet daar volgens hem positief aan bijdragen. Naast Corendon is TUIfly overigens ook deelnemer. ”

  Hij? Hem? Gunay Uslu is een vrouw, ze was staatssecretaris van Cultuur en Media, nog niet eens zo heel lang geleden.

 2. Tweeter zegt

  Gunay Uslu is geen man maar een vrouw. Ze was staatssecretaris van Cultuur in Rutte IV .

 3. M Blok zegt

  Oeps!!! Gunay Uslu is een vrouw en geen man. Wellicht de laatste alinea even aanpassen ?

  • Tweeter zegt

   Heel goed! 🙂 Maar er staat nog: ” De TSCF moet daar volgens hem positief aan bijdragen. ” . En als ik heel pietluttig ben, moet in de volgende zin ‘haar’ juist ‘zijn’ zijn, want je hebt het over ‘het Corendon’ in de eerste zin en bij onzijdige woorden is ‘zijn’ het bezittelijke voornaamwoord. “Zij stelt dat Corendon graag haar ecologische voetafdruk wil verkleinen.” zou dus eigenlijk moeten zijn “Zij stelt dat Corendon graag zijn ecologische voetafdruk wil verkleinen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *