Review: ibis Barcelona Castelldefels6 min leestijd

Review: ibis Barcelona Castelldefels

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Gedurende mijn Europese reis door onder andere Roemenië, Spanje en Frankrijk, verbleef ik enkele dagen in Spanje. Barcelona was erg aan de prijzige kant, dus ik zocht een hotel in de buurt. Mijn oog viel op het redelijk geprijsde Ibis Barcelona Castelldefels. Dit hotel is zowel dicht bij de luchthaven als het centrum van de stad gelegen, en bovenal betaalbaar. In deze review lees je meer over de locatie, kamer en faciliteiten van het Ibis Barcelona Castelldefels.

Locatie

Na de vlucht vanuit Madrid met Air Europa arriveer ik op de luchthaven van Barcelona El Prat.

Er zijn verschillende mogelijkheden om vanuit hier naar het centrum van Barcelona te reizen, echter ga ik de andere richting op. De bus brengt mij naar het nabijgelegen Castelldefels. Dit duurt ongeveer 40 minuten met bus L99 vanuit Terminal 1. Er zijn ook andere mogelijkheden met het openbaar vervoer, maar daardoor wordt je reistijd langer en moet je ook overstappen. Het is ook mogelijk om met de taxi te gaan, dit kost je dan wel wat meer, maar levert je ook al gauw 30 minuten reistijd minder op.

Het station van Castelldefels.

Het Ibis Barcelona Castelldefels is gelegen aan de rand van het gelijknamige Castelldefels. Dit kleine dorpje is de uitvalsbasis voor veel inwoners van Barcelona. Zo is er een lang uitgestrekt strand te vinden. Op de boulevard kun je heerlijk wandelen of fietsen. Er zijn ook verschillende horeca gelegenheden te vinden.

Ga je naar het centrum van Casteldeffels dan zijn er wat kleine cafeetjes, er is een station van waaruit je gemakkelijk naar Barcelona kunt reizen en er is een kasteel op een heuvel: Castell de Castelldefels. Rondom het hotel zijn enkele grotere winkels gevestigd en een bioscoop.

Aankomst

Aangezien mijn vlucht al in de ochtend arriveerde vanuit Madrid, arriveerde ik ook op tijd in het Ibis Castelldefels. Bij aankomst vroeg ik of het al mogelijk was in te checken en dit was geen probleem. Men dankte mij voor de loyaliteit en checkte mij in. Ik ontving niet veel later een kamerkaart en een voucher voor een welkomstdrankje.

De receptie van het hotel.

De medewerker van het hotel legde uit waar mijn kamer zich bevond en gaf informatie over het ontbijt. Na de informatie kon ik naar mijn kamer op de 4everdieping. Er is een lift, maar ook een trap die je kunt gebruiken om naar een andere etage te gaan.

Banken in de lobby van het hotel.

De kamer

Ik boekte vooraf een standaard kamer, maar kreeg bij aankomst een upgrade naar een grotere kamer, de superior kamer in het hotel. De upgrade ontving ik vanwege de Platinum status bij het ALL Accor loyaliteitsprogramma. De superior kamer is 6m2 groter ten opzichte van de standaard kamer. Bij binnenkomst kom je gelijk in het slaapgedeelte uit.

Er is een tweepersoonsbed aanwezig, het bed ligt goed en heeft een stevig matras. De lakens zijn fijn, niet te warm en niet te koud.  Rondom het bed vind je bedlampjes, een tafeltje, stopcontact & usb-poorten en de lichtschakelaars.

Tegen dezelfde wand is ook een open kast waarin je kleding kunt opbergen. Tegenover het bed hangt een kleine tv, voorzien van lokale en internationale zenders. In de hoek bij de tv is een kleine opbergkast aanwezig.

Onder het raam bevindt zich een bureau, stopcontact en een stoel. Het raam is te verduisteren middels een rolgordijn. Helaas is het niet geheel donker te maken en in de ochtend wordt het dus, zeker in de zomerperiode, al vroeg licht. Tevens was het raam ook niet geheel geluidswerend. Ik had er niet heel veel last van maar soms hoor je wel de auto’s die voorbij rijden

De kamer heeft een rustige maar gezellige uitstraling en is daarmee anders dan de ‘standaard’ die je kunt verwachten bij ibis hotels.

Op ons Youtubekanaal vind je een impressie van het verblijf in het Ibis Barcelona Castelldefels. Het geeft je een goed overzicht van wat je wel en niet kunt verwachten tijdens je verblijf in het hotel.

De badkamer

In deze review van het Ibis Barcelona Castelldefels geven we je ook een inkijkje in de badkamer van deze superior kamer. Het is een grote ruimte waar je gemakkelijk in kunt bewegen.

Het ziet er naar uit dat deze kamer ook voor mindervalide reizigers toegankelijk is. In de badkamer zijn hier namelijk hulpmiddelen en ruimte voor aanwezig. Middels een schuifdeur kom je in de badkamer. Er is dus een ruime douche, voorzien van een douchegordijn. In de douche hangt een handdouche en er hangen flacons met zeep aan de muur. Tegenover de douche is een toilet aanwezig en er is ook een kleine wastafel aanwezig.

De badkamer is netjes, voorzien van voldoende zeep en handdoeken. Her en der zijn er al wel beschadigingen die men zou kunnen repareren om het er weer netter uit te laten zien.

Faciliteiten Ibis Barcelona Castelldefels

Als een-naar-laatste onderdeel van deze review over het Ibis Barcelona Castelldefels, lees je hier alles over de faciliteiten in het hotel. Het hotel beschikt over een beperkt aantal faciliteiten. Buiten het hotel zijn er enkele parkeerplaatsen beschikbaar. Middels een poort kun je de parkeerplaats oprijden.

Ingang van het hotel.

Op de begane grond van het hotel vind je een leuke lobby met bar. Deze gezellige en fleurige lobby en bar is ideaal als je een drankje wilt doen. Je kunt ook buiten op het terras zitten.

Deze diashow vereist JavaScript.

In de ochtend wordt in het restaurant ontbijt geserveerd. Er is een mooi buffet te vinden in het restaurant. Er is hier een ruime keuze uit eten en drinken.

Van heerlijke schapenkazen tot aan ontbijtgranen met yoghurt, broodproducten en fruit. Je kunt je dag goed starten in dit hotel. Het ontbijt is van goede kwaliteit en wordt continue aangevuld door de medewerkers. Er is een automaat voor warme dranken. Ook zijn er sappen, melk en water te vinden.

Deze diashow vereist JavaScript.

In het gehele hotel is gratis WiFi beschikbaar voor hotelgasten. De kwaliteit van het netwerk is prima en je kunt eenvoudig verbinden met het netwerk.

Voordelen ALL Accor

Als onderdeel van de review over het Ibis Barcelona Casteldeffels, bekijken we ook welke voordelen je ontvangt als ALL Accor deelnemer. Zelf ben ik Accor ALL Platinum deelnemer. Bij aankomst ontving ik een voucher voor een welkomstdrankje die ik bij de bar kon inleveren. Naast deze voucher kon ik veel eerder inchecken dan de normale inchecktijd van 14.00 uur. Tot slot ontving ik een upgrade van de standaard naar de superior kamer.

Foto’s: InsideFlyer – Marco

Overzicht

Publicatie Datum

4 June 2022

Voordelen

- Tussen het strand en centrum gelegen.
- Nabij het station Castelldefels.
- Goed en lekker ontbijt.
- De superior kamer is ruim.

Nadelen

- Het is vlakbij het centrum, maar toch wel nog 15 minuten wandelen. Het strand is nog verder gelegen. Met de bus wel te doen.
- Hier en daar zijn wat beschadigingen in het hotel. Het is gemakkelijk te repareren wat er voor zorgt dat het er netter uitziet.

Service

Locatie

Kamer

Faciliteiten

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Ibis Barcelona Castelldefels in Spanje is een goed me fijn hotel om te verblijven. Vanuit hier kun je het gelijknamige dorp en bijbehorende strand bezoeken. Ook voor een bezoek aan Barcelona zit je hier goed. De prijzen zijn regelmatig aantrekkelijker dan de prijzen van hotels in de grote stad zelf.
Ik betaalde €83,- voor kamer met ontbijt. Niet heel voordelig voor een ibis hotel, maar gezien ik vrij laat reserveerde een redelijke prijs. Zeker in vergelijking met de prijzen in Barcelona zelf. Het ontbijt is uitstekend, vers en lekker. Personeel vriendelijk en behulpzaam. De kamers zijn netjes en ruim, met een fijn bed voor een goede nachtrust. Er zijn wat beschadigingen die men gemakkelijk zou kunnen herstellen. Ook zou het fijn zijn als de kamers beter verduisterd kunnen worden.

6 min leestijd">
3.2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *