‘Zomerdrukte’ Eindhoven Airport nog niet voorbij2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

  • Het aantal Eindhovense vluchten van augustus zet zich in september nagenoeg op hetzelfde niveau voort
  • Ryanair, TUIfly, Wizz Air en Transavia blijven de belangrijkste spelers
  • Ook in Eindhoven wordt bij aankomst nog steeds gecontroleerd op de juiste vaccinatie- en testdocumentatie

Voor velen is de zomervakantie al voorbij. Echter zit Eindhoven Airport nog volop in de ‘zomerdrukte’. Natuurlijk is het in de Nederlandse luchtvaart nog steeds minder druk dan normaal, maar het aantal vluchten neemt wel toe. KLM dochter Transavia heeft hierin een belangrijk aandeel in Eindhoven.

Zomerdienstregeling

De start van de zomerdienstregeling was nog wat onwennig, gegeven de vele beperkingen die golden. Met de toenemende vaccinatiegraad en meer duidelijkheid over het vaccinatiepaspoort gingen er weer meer reizigers op pad. Luchthavens in Nederland merkten die toename van reizigers. Alhoewel het aantal vluchten nog steeds flink onder het niveau van 2019 ligt.

Met de zomerdienstregeling was duidelijk dat airlines er alles aan deden om zo goed mogelijk op de leisure reizigers in te spelen. Zo boden diverse airlines nieuwe bestemmingen aan. Denk bijvoorbeeld aan Transavia en Air France.

Dit waren de belangrijkste gebeurtenissen in 2020 op Eindhoven Airport
Vooraanzicht van Eindhoven Airport met het Golden Tulip hotel (Bron: Eindhoven Airport)

Eindhoven Airport

De Eindhovense luchthaven mocht in augustus zo’n 3.100 vluchten verwerken. Dat was de drukste maand tot nu toe dit jaar. Het gaat dan bijna alleen om leisure verkeer. Ryanair, TUIfly, Wizz Air en Transavia zijn de belangrijkste spelers op dit vliegveld. SunExpress, Air Arabia en Royal Air Maroc vliegen ook vanuit het zuiden van Nederland, maar minder frequent.

Voor september verwacht Eindhoven Airport opnieuw zo’n 3.000 vluchten. Volgens de luchthaven is de spreiding van het aantal verwachte vluchten per week over de hele maand hetzelfde. De drukste dagen zijn de dagen in en rond het weekend. Vorige maand kwam Eindhoven nog negatief in het nieuws door berichten dat de luchthaven te veel nachtvluchten toeliet. Het vliegveld zelf sprak dit echter tegen.

De Nederlandse autoriteiten controleren regelmatig op de juiste inreisdocumentatie zoals een negatief testresultaat, vaccinatie- of herstelbewijs. Volgens berichtgeving van Omroep Brabant heeft 99% van de reizigers alles op orde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *