Schiphol verwerkte in juli meer dan 3 miljoen passagiers1 min leestijd

schiphol vertrekhal

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Schiphol verwerkte in de maand juli van dit jaar meer dan 3 miljoen passagiers en dat is een record in de afgelopen 15 maanden. Afgelopen maand juni verwerkte de luchthaven nog net geen 1,7 miljoen passagiers. Het lijkt dus weer de goede kant op te gaan met de passagiersaantallen.

3 miljoen passagiers op Schiphol in juli

Schiphol verwerkte afgelopen maand in totaal 3.030.072 passagiers en dat is een stijging van maar liefst 126% in vergelijking met juli 2020. In die maand verwerkte de luchthaven namelijk slechts 1,339,122 passagiers. Ook het aantal vluchtbeweging steeg deze maand met 85% in vergelijking met 12 maanden geleden. In het goederenvervoer is er een lichte stijging te zien van 9%. Deze lichte stijging is ook te danken aan het toenemende aantal passagiersvluchten. Doordat er meer passagiersvluchten zijn is er minder vraag naar goederenvluchten. Dit zijn echter nog lang niet de cijfers die we in 2019 zagen voorbijkomen, maar het herstel is duidelijk te zien.

KLM toestellen geparkeerd op Amsterdam Airport Schiphol (Bron: KLM)
Schipol verwerkte in juli na 15 maanden weer meer dan 3 miljoen passagiers. (Bron: KLM)

Alle cijfers kun je bekijken op de website van Schiphol. In het aantal passagiers worden niet-betalende reizigers, baby’s en crew ook meegerekend. De internationale telwijze van luchtvaartverkeer telt overstappende passagiers zowel bij aankomst als bij vertrek.

Conclusie

Het is goed om te zien dat Schiphol na een lange tijd weer 3 miljoen passagiers heeft verwerkt in een maand tijd. De cijfers zijn weliswaar nog lang niet op het niveau van 2019. Gelukkig herstelt de luchtvaartsector zich weer op dit moment en daardoor kunnen we eigenlijk komende maanden alleen maar een stijging verwachten (ten opzichte van vorig jaar). Het zal echter nog wel even duren voordat het aantal passagiers weer op het ‘normale’ niveau ligt.

Uitgelichte afbeelding: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *