Zo ziet de KLM Corona maaltijdservice eruit

Maaltijdservice

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanwege de coronacrisis ziet het reizen met het vliegtuig er in veel gevallen toch even wat anders uit dan je wellicht gewend bent. Je reis start thuis en op het vliegveld al anders. Laat staan de procedures rondom boarding als ook in het vliegtuig. Ook bij Air France en KLM zijn procedures aangepast, te denken valt onder andere aan de mondkapjes aan boord. Maar ook de maaltijdservice ziet er bij KLM anders uit tijdens de huidige uitbraak van Corona.

Corona procedures

Nu er weer meer gevlogen gaat worden, zullen er rustig aan ook weer meer reizigers gaan vliegen. Instanties proberen er alles aan te doen om de verspreiding van het COVID-19 virus te voorkomen of beperken. Daardoor is het voor veel reizigers van onder andere buiten de Europese Unie nog niet mogelijk om de Europese Unie binnen te komen. Ook binnen Europa gelden nog tal van restricties.

De Europese Unie opent de grenzen voor deze niet-EU-landen
Bron: Washington Post

De Nederlandse luchthavens, zoals Amsterdam Airport Schiphol en Eindhoven Airport, stelden onlangs allerlei maatregelen in om reizen veilig te maken. Hierbij valt te denken aan het verplichten van het gebruik van mondkapjes, temperatuurchecks en het hebben van een gezondheidsverklaring. British Airways paste ook de maaltijdservice aan. Ook KLM zal nu enkele aanpassingen doorvoeren in de maaltijdservice aan boord vanwege het Coronavirus.

Economy

Vlieg je in de Economy cabine bij KLM, dan zullen er een aantal zaken anders zijn dan normaal met betrekking tot de maaltijdservice. Op Europese vluchten krijgt de reiziger een maaltijdbox of tasje aangeboden. Dit geldt ook voor intercontinentale vluchten minder dan 9 uur. De maaltijdbox of het tasje vind je bij aankomst aan boord. Er is geen keuze uit verschillende (warme) maaltijden. Ook worden er geen warme en alcoholische dranken geserveerd. Dit alles om het contact tussen cabinepersoneel en reizigers te beperken. Water en frisdranken kun je van het cabinepersoneel op verzoek krijgen.Zo ziet de KLM Corona maaltijdservice eruit

Op intercontinentale vluchten langer dan 9 uur is de service net iets anders. Er is dan wel een warme maaltijd en een tas met tussendoortjes. Echter ook hier zijn geen alcoholische of warme dranken beschikbaar.

World Business Class

Vlieg je in de World Business Class met KLM, dan ziet de maaltijdservice er tijdens Corona anders uit. Op intercontinentale vluchten langer dan 9 uur een warme maaltijd worden geserveerd. Reizigers in deze cabine ontvangen een dienblad met daarop de maaltijd geserveerd in het Marcel Wanders servies. De reiziger kan een hoofdgerecht, salade, dessert, kaas en crackers verwachten. Ook ontvangen reizigers een tas met snacks.

Zo ziet de KLM Corona maaltijdservice eruit
De maaltijdservice ziet er dus in zowel de Economy als Business Classcabine anders uit. KLM raadt reizigers aan om desgewenst voor eigen etenswaren te zorgen als men denkt niet voldoende te krijgen aan boord. Alcoholische dranken mogen niet mee aan boord worden genomen. Hoe lang deze maatregelen zullen gelden is nog onduidelijk.

Reacties

 1. Wim zegt

  Laten we hopen dat de prijzen in business ook dalen met deze verschraling van de service.

 2. Xandrios zegt

  Air france gaat vanaf volgende week weer ‘normale’ maaltijden serveren. Hoe zit dat met KLM…blijft die achter?

 3. Van Gooiland zegt

  Te gek voor woorden. Ze moeten snel ophouden met dit hysterische coronagedoe en gewoon weer een fatsoenlijke service bieden aanboord, vooral in de WBC. Zo ongeveer alle andere maatschappijen doen dat al, maar bij KLM draait het natuurlijk allemaal om de centen. Business Class passagiers afschepen met een economy class maaltijd is lekker Hollands zuinig.

  Totdat KLM snapt dat het zo echt niet kan, doen passagiers er goed aan om zo mogelijk voor een andere maatschappij te kiezen.

 4. JackX zegt

  Full service bij Lufthansa in business class. Dus gewoon twee warme maaltijden met desgewenst alcoholische drankjes of softdrinks en koffie en thee op de route naar Los Angeles. Vlieg Voorlopig geen KLM meer die ook nog eens de hoofdprijs vraagt en praktisch geen service biedt in WBC. De blauwe koploper in Hollandse zuinigheid ziet liever haar boordpersoneel plaatsnemen in de stoelen voorin dan haar best betalende zakenreiziger. Logisch nu de miljarden steun bijna binnen zijn.

 5. Astrid zegt

  Ik las op KLM Site dat er vanaf 18 juli weer warme dranken en alcoholische dranken worden geserveerd…Weet iemand of dat dan op de 18e al is? Wij vliegen de 18e nl naar Curacao in Business…

  • Laura zegt

   Heel benieuwd hoe het was?! Ik vlieg binnenkort naar Mexico. Hoe zag de service eruit in WBC?

 6. A. Aarsma zegt

  Per 18-7 wordt er weer geschonken.

  “”You can still ask us for water, soft drinks, coffee, and tea, but alcoholic drinks won’t be available until July 18. Please note that you’re not allowed to drink alcoholic beverages on board if you bring them yourself.”

  • A. Aarsma zegt

   Per 18-8 is de service aangepast en “verbeterd”:

   “ De catering aan boord kan anders zijn dan u van ons bent gewend.
   Op Europese vluchten serveert KLM in Economy Class een box met een sandwich. Reist u in Business Class? Dan ontvangt u een box, ontworpen door de Nederlandse ontwerper Marcel Wanders, met ontbijt, lunch of diner.
   Op intercontinentale vluchten krijgt u een fles mineraalwater, waarna u een warme maaltijd (geen keuze) geserveerd krijgt met een salade en een dessert in Economy Class. We delen ook een zakje met snacks en drankjes uit. In Business Class serveren we een drankje, waarna u een tray ontvangt die is ontworpen door Marcel Wanders met keuze uit warme maaltijd, salade en een dessert. Het tweede menu bestaat uit een warme maaltijd (geen keuze) of ontbijt.
   We serveren op alle vluchten frisdrank, wijn en bier tijdens de maaltijden. Koffie en thee zijn op verzoek verkrijgbaar.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *