Dit zijn de nieuwe maaltijden bij British Airways

Uitzicht uit het raam van de Airbus A350 van British Airways (Bron: British Airways)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Langzaamaan start de wereldwijde luchtvaart weer op. Alhoewel er nog genoeg landen in lock-down zijn als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus, kijken sommige airlines alweer naar de toekomst. Tijdens de crisis is het catering- en service-aanbod aan boord bij de meeste airlines flink ingeperkt. De voornaamste reden hiervoor is het beperken van persoonlijk contact. British Airways gaat het aanbod van maaltijden nu weer uitbreiden door de introductie van een nieuw menu.

British Airways past catering aan

Op het hoogtepunt van de coronacrisis pasten nagenoeg alle airlines hun catering aan boord aan. Zo besloot bijvoorbeeld Air France om helemaal geen maaltijden meer aan te bieden op kortere vluchten (korter dan 2,5 half uur). Op langere vluchten zijn wel maaltijden beschikbaar, maar deze zijn volledig voorverpakt. KLM past ook het cateringaanbod aan. In World Business Class krijg je bijvoorbeeld ook een ander aanbod dan normaal.

British Airways koos ook voor een andere invulling dan normaal. De belangrijkste reden: beperking van contact met de passagiers. De Onworld partner kiest wel voor elke klasse een specifieke maaltijd.

Boeing 777-200 van British Airways
Boeing 777-200 van British Airways (Bron: British Airways)

First Class

Voor First Class passagiers is het verandering misschien wel het grootste, ten opzichte van wat men normaal kan verwachten. De gehele maaltijd wordt namelijk geserveerd in een snackbox. Afgezien van de reguliere maaltijden is ‘afternoon tea’ nu op aanvraag. Elke passagier krijgt ook een flesje water. Een assortiment frisdranken en alcoholische dranken is eveneens beschikbaar. Echter is het aanbod beperkt. Zo kun je bijvoorbeeld kleine flesjes wijn en champagne verwachten zoals die normaal ook in business class geserveerd worden.

First Class Catering bij British Airways (Bron: British Airways)
First Class Catering bij British Airways (Bron: British Airways)

Business Class

In business class krijg je ook een snackbox met de maaltijd. Alles is terug te vinden in een enkele box. Het drankaanbod is hetzelfde als in First Class.

Business Class Catering bij British Airways (Bron: British Airways)
Business Class Catering bij British Airways (Bron: British Airways)

Premium Economy en Economy

Normaal kun je bij British Airways in Premium Economy een luxere maaltijd verwachten dan in de normale Economy klasse. Momenteel kan dit niet gegarandeerd worden. De snackbox die je nu krijgt bevat naast de maaltijd een salade, dessert en een flesje water.

In Economy Class wordt in de ochtend een snackbox geserveerd met een croissant, yoghurt en een snack. Ook hier krijg je een flesje water aangeboden.

Deze diashow vereist JavaScript.

Short haul

Op korte vluchten is het aanbod logischerwijs anders dan op langere vluchten. Bij British Airways was het al langer het geval dat je maaltijden of drinken krijgt in Economy Class. Tijdelijk is dit beleid gewijzigd. Reizigers in Economy kunnen namelijk een snack en een flesje water verwachten.

In de Business Class krijg je ook een snackbox met een snack, salade en een dessert, inclusief een flesje water. Binnenkort zou het ook mogelijk zijn om weer frisdrank en alcoholische dranken te bestellen.

Business Class Catering (short haul) bij British Airways (Bron: British Airways)
Business Class Catering (short haul) bij British Airways (Bron: British Airways)

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op onze Amerikaanse InsideFlyer website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *