Zo werkt Flying Blue Status Match met Sixt3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het duurt vaak even voordat je een status hebt opgebouwd bij een loyaliteitsprogramma. Zodra je een ‘elite’ (of vergelijkbare) Status hebt kun je profiteren van diverse privileges. Heb je status bij Flying Blue? Dan kan het interessant zijn om te kijken naar de programma’s die een status match bieden met Flying Blue. In dit artikel alles over de status match met autoverhuurbedrijf Sixt.

Flying Blue

Het Flying Blue programma is natuurlijk vooral bekend van Air France en KLM. Maar er zijn meer airlines aangesloten, denk bijvoorbeeld aan Aircalin, Kenya Airways, Tarom en Transavia. Bij alle genoemde airlines kun je Miles sparen en profiteren van de privileges behorende bij je status. Let er echter op dat niet alle maatschappijen binnen Flying Blue hetzelfde werken. Zo verdien je bijvoorbeeld bij Transavia geen XP, maar kun je wel Miles verdienen. Alles over hoe Flying Blue werkt lees in hier.

Flying Blue Gold is een van de deelnemersniveaus (Bron: Flying Blue)
Flying Blue Gold is een van de deelnemersniveaus (Bron: Flying Blue)

Autoverhuur

Flying Blue biedt naast de bekende statussen en de mogelijkheid om Miles te sparen en te besteden, ook korting en voordelen bij partners. Dat kunnen bijvoorbeeld hotelketens of autoverhuurbedrijven zijn. Voor die laatste categorie werkt Flying Blue samen met acht partners. Dat zijn Avis, Budget, Driving Blue, Enterprise, Hertz, Sixt en Thrifty.

InsideFlyer werkt voor het Premium Membership samen met Hertz. Alles over de voordelen van het Premium Membership in combinatie met Hertz lees je hier.

Voordelen van autohuur – waarom zou je een auto huren op reis?
Foto: Clarify Car Hire London Luton

Sixt Advantage Circle

Het Duitse autoverhuurbedrijf Sixt is actief in dan 105 landen. Daarmee is het een interessante optie wanneer je op reis bent. Je vindt de verhuurlocaties ook op veel grotere en kleinere vliegvelden. Bij Sixt kun je je status van Flying Blue matchen met het loyaliteitsprogramma van het autoverhuurbedrijf.

Voor de status match moet je wel een en ander doen. Het is niet zo dat je met je Flying Blue kaart zo terecht kan bij de balie van Sixt. Je dient een match aan te vragen van je huidige Flying Blue niveau met Sixt Advantage Circle. Sixt kent vier deelnemersniveaus, namelijk Express, Gold, Platinum en Diamond. Hieronder zie je waarvoor je in aanmerking kunt komt en welke voordelen je krijgt als lid van Flying Blue.

  • Explorers komen in aanmerking voor de Express Sixt Card en profiteren van voorrang aan de balie.
  • Silver- en Gold-deelnemers krijgen met de Gold Sixt Card tot 10% korting op elke autohuur.
  • Platinum-deelnemers krijgen met de Platinum Sixt Card tot wel 15% korting en een gratis upgrade (op basis van beschikbaarheid).
  • Club 2000/Skipper-deelnemers krijgen dankzij de Diamond Sixt Card tot wel 20% korting en bovendien een gegarandeerde upgrade.

Het aanvragen van de status match die je via deze website van Sixt.

De deelnemersniveaus van Sixt (naast Express) (Bron: Sixt)
De deelnemersniveaus van Sixt: Gold, Platinum en Diamond (naast instapniveau Express) (Bron: Sixt)

Extra Miles

Als je een auto bij Sixt huurt kun je ook nog eens extra miles verdienen. Hiervoor gebruikt de autoverhuurder een standaard schema. Voor een huur van een, twee of drie dagen verdien je respectievelijk 200, 300 of 400 miles. Voor een huurperiode van 4-6 dagen krijg je 500 miles. Voor een week verdien je 1.000 miles. Alle huurperiodes die langer zijn geven recht op 1.200 miles.

Je verdient natuurlijk ook miles wanneer je met een van de Flying Blue American Express kaarten betaalt.

Conclusie

De mogelijkheid tot status match is een mooie bijkomstigheid als je bij een bepaald programma een (elite) status hebt. In veel gevallen zul je aan een aantal voorwaarden moeten voldoen om de status bij het nieuwe programma aan te mogen houden. Zo kan het zijn dat je een bepaalde bedrag uit moeten geven of een bepaalde aantal keer van bepaalde diensten gebruik moeten maken. Voor de status match van Flying Blue met Sixt is dat niet het geval. Je krijgt een directe match bij Sixt met je status bij Flying Blue. Daarnaast verdien je extra Flying Blue miles afhankelijk van de huurperiode. Alle info, voorwaarden en het formulier om aan te melden voor de status match zijn hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *