Zo vraag je voor elke KLM vlucht een terugbetaling aan

KLM Vloot

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen week maakten Air France en KLM bekend een zeer flexibel (om)boekingsbeleid te introduceren. Dit is specifiek van toepassing op vluchten t/m 31 maart 2021 die niet geannuleerd zijn, maar waar de passagier zelf niet meer wil reizen. Naast een datumwijziging of wijziging van bestemming zonder wijzigingskosten (mogelijk nog wel met bijbetaling voor een tariefverschil), is het nu ook mogelijk om een voucher aan te vragen. Die voucher is tot en met 31 december 2021 te besteden. Indien besteed voor 31 oktober 2020 is de voucher tot maximaal 15% extra waard als de nieuwe vlucht duurder is. Als dit ook geen toereikende optie is, kunnen klanten nu ook een terugbetaling aanvragen. Maar dit kan niet rechtstreeks zoals bij een geannuleerde vlucht wel het geval is. Hoe restitutie bij een annulering door de luchtvaartmaatschappij werkt, lees je hier.

InsideLook: KLM Boeing 787-10 Dreamliner | PH-BKA | Oranjebloesem

Terugbetaling aanvragen voor KLM vlucht zonder ann

Wil je zelf niet meer vliegen en is de vlucht nog niet geannuleerd? Dan kan je nu dus ook een terugbetaling vragen. Dit kan echter niet direct. Je moet namelijk eerst een travel voucher aanvragen. Dat kan hier. Let op: je boeking wordt dan definitief geannuleerd en je kan dus geen gebruik maken van een omboekmogelijkheid. Het kan tot twee weken duren voordat je de voucher ontvangt. Bij deze voucher hoort een EMD-nummer.

Na ontvangt kan je de voucher om laten zetten in een terugbetaling in geld. Dat moet via deze pagina.  Selecteer hierbij specifiek de optie ‘reisvoucher teruggave’. Je moet hierna ook het EMD-nummer van je voucher invullen. Het uitbetalen van de restitutie kan vervolgens tot 90 dagen duren volgens KLM.

De luchtvaartmaatschappij kan haar beleid en procedures ten alle tijden wijzigen. Het actuele beleid vind je hier en hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *